Se apropie Sarbatorile, asa ca deja incepem sa facem lista bunataturilor pe care le vom aseza pe masa de Craciun. Biscuiteii acestia sunt extraordinar de buni di parfumati, numai buni pentru Craciun sau Revelion.

Ingrediente:

300 gr faina
70gr amidon porumb
60 gr cacao
2 lingurite rase praf copt
250 gr unt
3 galbenusuri de la 3 oua medii
150 gr zahar
300 gr ciocolata alba
4-5 linguri de frisca lichida

Mod de preparare

Mixam untul moale cu zaharul si galbenusurile pana obtinem o crema,



Separat, amestecam faina cu cacaoa, amidonul si praful de copt si rasturnam peste crema de unt.
Framantam pana obtinem o biluta moale si compacta pe care o invelim in folie si o lasam la frigider 30 minute:



dupa 30 minute o scoatem si incepem sa formam bilute mici cam de 12 gr pe care le asezam intr-o farfurie cu zahar de trestie amestecat cu zahar alb. Se poate folosi doar zahar alb.



Presam bilutele in zahar si le asezam cu partea data prin zahar in sus, in tava tapetata cu hartie de copt. Apasam , cu degetul,  mijlocul fiecarui nasturas:



Bagam in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru fix 15 minute. Imediat ce le scoatem mai apasam cu degetul centrul nastureilor ca sa ii putem umple.



Ciocolata alba o topim pe baie de aburi impreuna cu cateva linguri de frisca lichida sau lapte si umplem biscuitii dupa ce i-am scos din cuptor.
Sunt absolut divini! Crema de ciocolata alba se intareste o data ce se racesc dar ramane in acelasi timp cremoasa.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Laura Adamache (Bucatar sef) , 21 decembrie 2010

    Catalina, poti pune numai faina, adica 370 gr faina, sau poti inlocui amidonul de porumb cu cel de cartofi. Te pup!!

  • catalina

    catalina (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

    am o intrebare:in loc de amidon de porumb pot pune altceva?nu am vazut pe aici amidon.multumesc mult .arata minunat

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

    I-am testat si intr-adevar sunt deliciosi.Felicitari pt reteta.