Nasturasi fragezi de ciocolata

Se apropie Sarbatorile, asa ca deja incepem sa facem lista bunataturilor pe care le vom aseza pe masa de Craciun. Biscuiteii acestia sunt extraordinar de buni di parfumati, numai buni pentru Craciun sau Revelion.

Nasturasi fragezi de ciocolata

Ingrediente:

300 gr faina

70gr amidon porumb

60 gr cacao

2 lingurite rase praf copt

250 gr unt

3 galbenusuri de la 3 oua medii

150 gr zahar

300 gr ciocolata alba

4-5 linguri de frisca lichida

Mod de preparare

Mixam untul moale cu zaharul si galbenusurile pana obtinem o crema,

Separat, amestecam faina cu cacaoa, amidonul si praful de copt si rasturnam peste crema de unt.

Framantam pana obtinem o biluta moale si compacta pe care o invelim in folie si o lasam la frigider 30 minute:

dupa 30 minute o scoatem si incepem sa formam bilute mici cam de 12 gr pe care le asezam intr-o farfurie cu zahar de trestie amestecat cu zahar alb. Se poate folosi doar zahar alb.

Presam bilutele in zahar si le asezam cu partea data prin zahar in sus, in tava tapetata cu hartie de copt. Apasam , cu degetul, mijlocul fiecarui nasturas:

Bagam in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru fix 15 minute. Imediat ce le scoatem mai apasam cu degetul centrul nastureilor ca sa ii putem umple.

Ciocolata alba o topim pe baie de aburi impreuna cu cateva linguri de frisca lichida sau lapte si umplem biscuitii dupa ce i-am scos din cuptor.

Sunt absolut divini! Crema de ciocolata alba se intareste o data ce se racesc dar ramane in acelasi timp cremoasa.

Pofta buna!

~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise