Incep retetele de post cu aceasta minunata si simpla prajiturica. Se face extrem de simplu si foarte rapid iar prajitura rezultata este delicioasa si cu o consistenta usor umeda.

Ingrediente (pentru o tava de 20X20)

1 cana fulgi nuca de cocos (115 gr)

1 cana faina (190 gr)

1 cana zahar (250 gr)

1 cana lapte de soia sau lapte de orez (300 gr)

1 plic praf de copt

1 lingura cacao

esenta vanilie

Mod de preparare:

Eu am cantarit ingredientele dar este de ajuns sa folosim aceiasi cana pentru masurarea ingredientelor de mai sus.

Amestecam intr-un vas nuca de cocos, faina, praful de copt si zaharul, turnam laptele si esenta de vanilie peste ingredientele solide si amestecam bine.

Tapetam o forma dreptunghiulara cu ulei sau margarina, daca folositi, si faina si turnam trei sferturi din aluat.

Aluatul ramas il amestecam cu 1 lingura de cacao si il punem peste aluatul din tava,



Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute. Inainte de a o scoate, bagam o scobitoare in prajitura. Daca iese curata atunci prajiturica e gata.

Foarte important sa o lasam sa se raceasca complet in tava, pentru ca avand o consistenta umeda are tendinta sa se sfarame si sa se desprinda mai greu de tava.

O servim pudrata cu zahar vanilat.



Pofta buna si post usor!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~


Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2010

    Delicios de bun!

  • lidia

    lidia (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2010

    cam greu de gasitlaptede soia sau de orez,eu nu am vazut ,dar e usor de facut.