Va prezentam in continuare o reteta simpla, insa nu mai putin delicioasa, semnata de Laura Adamache. Clasicele gogosi, cu ceva in plus: aroma de portocale.
Ingrediente:
500 gr faina (eu am folosit 250 gr faina manitoba care este o faina de forta)
1 ou
35 gr zahar
60 gr unt
250 gr apa calduta
35 gr drojdie proaspata (NU se simte deloc gustul drojdiei asa ca folositi cu incredere drojdie proaspata si nu uscata)
zahar vanilat
coaja portocala
7 gr sare
Mod de preparare:
Amestecam faina cu dojdia dizolvata in 125 gr apa calduta, cu oul, zaharul, untul taiat cubulete mici, zaharul vanilat, coaja de portocala.
Dupa ce aluatul incepe sa prinda consistenta adaugam treptat restul de 125 gr apa calduta si sarea si framantam pana obtinem o biluta de aluat elastica pe care o lasam 15-30 minute la odihna.
In cazul in care aluatul mai cere faina va infainati usor mainile si mai framantati putin pana nu se lipeste.
Dupa 30 minute, intindem aluatul pe blatul de lucru infainat intr-o foaie de 1 cm grosime, taiem cu ajutorul unei forme de aproximativ 8 cm diametru cerculete si le lasam la cald sa isi dubleze volumul (dureaza cam 2 ore).
Incingem ulei intr-o cratita si luam cu ajutorul unei spatule cate o gogoasa pe care o prajim in ulei incins.
Incercati sa evitati sa le luati cu mana pentru ca suprafata nu e bine sa fie atinsa.
Ca sa verificam daca aluatul este bine crescut, punem o bucatica de aluat in uleiul incins. Daca ramane la suprafata atunci incepem sa prajim gogosile dar daca se duce la fund le mai lasam la crescut.
Cand devin aurii le intoarcem cu ajutorul unei linguri de lemn pe partea cealalta.
Le scoatem pe hartie absorbanta iar apoi le trecem prin zahar vanilat si le servim.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii