Va prezentam in continuare o reteta simpla, insa nu mai putin delicioasa, semnata de Laura Adamache. Clasicele gogosi, cu ceva in plus: aroma de portocale.

Ingrediente:
 
500 gr faina (eu am folosit 250 gr faina manitoba care este o faina de forta)
1 ou
35 gr zahar
60 gr unt
250 gr apa calduta
35 gr drojdie proaspata (NU se simte deloc gustul drojdiei asa ca folositi cu incredere drojdie proaspata si nu uscata)
zahar vanilat
coaja portocala
7 gr sare

Mod de preparare:

Amestecam faina cu dojdia dizolvata in 125 gr apa calduta, cu oul, zaharul, untul taiat cubulete mici, zaharul vanilat, coaja de portocala.

Dupa ce aluatul incepe sa prinda consistenta adaugam treptat restul de 125 gr apa calduta si sarea si framantam pana obtinem o biluta de aluat elastica pe care o lasam 15-30 minute la odihna.

In cazul in care aluatul mai cere faina va infainati usor mainile si mai framantati putin pana nu se lipeste.

Dupa 30 minute, intindem aluatul pe blatul de lucru infainat intr-o foaie de 1 cm grosime, taiem cu ajutorul unei forme de aproximativ 8 cm diametru cerculete si le lasam la cald sa isi dubleze volumul (dureaza cam 2 ore).

Incingem ulei intr-o cratita si luam cu ajutorul unei spatule cate o gogoasa pe care o prajim in ulei incins.

Incercati sa evitati sa le luati cu mana pentru ca suprafata nu e bine sa fie atinsa.

Ca sa verificam daca aluatul este bine crescut, punem o bucatica de aluat in uleiul incins. Daca ramane la suprafata atunci incepem sa prajim gogosile dar daca se duce la fund le mai lasam la crescut.

Cand devin aurii le intoarcem cu ajutorul unei linguri de lemn pe partea cealalta.

Le scoatem pe hartie absorbanta iar apoi le trecem prin zahar vanilat si le servim.


Pofta buna!

Mai multe retete pe blogul Laura Adamache.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Delicioase...

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Da,cred ca sint gustoase si aromate

  • Fara foto

    stan maria (Bucatar) , 02 februarie 2013

    tocmai am facut gogosi dupa reteta ta doar ca an loc de unt am pus ulei sunt foarte buni

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

    trebuie sa incerc si eu

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

    Semnate de Laura Adamache, precis un deliciu!

  • Meme

    Meme (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010

    Ok ,reteta este super tare,dar pana la urma cata faina s-a folosit,250 sau 500 gr.?Te intreb deoarece vreau sa fac si eu aceste gogosi!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Am pregatit si eu aceste gogosi sunt super !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Bune,le voi testa cat de curand;Revin cu comentarii!

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Arata foarte bine... felicitari!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    Cred ca sunt o bunatate,felicitari pentru reteta !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    Delicioase si aromate gogosile tale...