autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iahnie de fasole cu afumatura

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune la fiert fasolea, inmuiata din ajun (daca nu e inmuiata din timp fierbe mai greu). Dupa aprox. 30 de minute, se adauga afumatura (daca e ciolan afumat, se pune la fiert inca de la inceput).


Se taie ceapa solzisori, se caleste in ulei si cind fasolea e aproape fiarta, se adauga ceapa, cu uleiul si cu bulionul. Dupa gust, delikat.


Se fierbe pina ce fasolea e bine fiarta, dar atentie: cind se amesteca in oala, sa nu se sfarime boabele.


Se serveste presarata cu marar si patrunjel

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte buna, dar si fasolea frecata cu slanina prajita merge uneori.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

    Gustoasa mancare!

  • Felicia

    Felicia (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

    Foarte buna a iesit si am mai adaugat si un ardei gras caci imi place ce gust da mancarurilor.Mersi

    • Fara foto

      bratu , 26 octombrie 2008

      Moooama, mi-a iesit o fasole :X:X: mmmmmmmmmmmmmmm ce buna e.. cu niste leustean asa presat peste :X:X

    • Fara foto

      Cristian , 12 octombrie 2008

      Mi-a iesit o fasole de numa numa! mmmm si miroase asa de bineee. E viss

    • Fara foto

      claudia , 23 septembrie 2008

      Foarte fain... Scurt si la obiect... Nu ca alte retete foarte lungi din care nu se intelege nimik...!!! Acum sa vedem ce o iesi ... :)) Mersi!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

60 voturi

Ingrediente

  • 300 gr fasole
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • afumatura (cirnacior
  • kaiser
  • ciolan sau costita afumata
  • la alegere)
  • delikat
  • 3 linguri bulion

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Spaghete cu sos de ciuperci

Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi

8 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci la gratar cu aripioare si sos de rosii

Ciupercile se spala si se curata de pielite. Se condimenteaza si se stropesc cu otet balsamic. Gratarul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna, dar si fasolea frecata cu slanina prajita merge uneori.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sfecla rosie coapta

Sfecla rosie coapta

Pentru inceput se incalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se iau cateva sfecle, de preferat sa fie toate de aceeasi marime, se curata

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu pui si legume

Orez cu pui si legume

Ceapa se caleste in ulei de masline intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand carnea, morcovul, ardeiul, mazarea iar dupa fiecare

1 vot    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi