autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Prajitura cu scortisoara

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iunie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Ingrediente
4 oua, 300 g zahar pudra, 2 pliculete zahar vanilat, 20 linguri faina, jum lingurita bicarbonat stins in zeama de lamaie sau otet de mere, 1 - 2 linguri de scortisoara (dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

19 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma , se adauga zaharul pudra , zaharul vanilat treptat si se bat pana se obtine o bezea.Din bezeaua obtinuta se opresc 3-4 linguri pentru ornat.In bezeaua ramasa se adauga galbenusurile amestecate cu scortisoara,se amesteca bine,apoi se toarna usor faina,bicarbonatul si se framanta pana se obtine un aluat tarisor.


Se intinde foaia cam de 5-6 mm grosime,se taie in diferite forme ,se ung cu bezeaua pastrata,peste care se mai presara scortisoara.


Se aseaza in tava unsa si se coc la foc potrivit. Dupa ce se scot din cuptor se vor acoperi cu un prosop curat pentru a se mai fragezi.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    Multumesc mult...Sunt intr-adevar tare gustoase si aromate...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Frumoasa prezentarea,sunt sigura ca sunt bune,felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

19 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 300 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 20 linguri faina
  • jum lingurita bicarbonat stins in zeama de lamaie sau otet de mere
  • 1 - 2 linguri de scortisoara (dupa gust)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...Sunt intr-adevar tare gustoase si aromate...



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri