autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Prajitura cu scortisoara

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Ingrediente
4 oua, 300 g zahar pudra, 2 pliculete zahar vanilat, 20 linguri faina, jum lingurita bicarbonat stins in zeama de lamaie sau otet de mere, 1 - 2 linguri de scortisoara (dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

19 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma , se adauga zaharul pudra , zaharul vanilat treptat si se bat pana se obtine o bezea.Din bezeaua obtinuta se opresc 3-4 linguri pentru ornat.In bezeaua ramasa se adauga galbenusurile amestecate cu scortisoara,se amesteca bine,apoi se toarna usor faina,bicarbonatul si se framanta pana se obtine un aluat tarisor.


Se intinde foaia cam de 5-6 mm grosime,se taie in diferite forme ,se ung cu bezeaua pastrata,peste care se mai presara scortisoara.


Se aseaza in tava unsa si se coc la foc potrivit. Dupa ce se scot din cuptor se vor acoperi cu un prosop curat pentru a se mai fragezi.
Albusurile se bat spuma , se adauga zaharul pudra , zaharul vanilat treptat si se bat pana se obtine o bezea.Din bezeaua obtinuta se opresc 3-4 lingur
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu prune si scortisoara, gustul si aroma perfecta!

Intrun vas de plastic, mixam margarina cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi ouale, continuam

15 voturi    8 comentarii
50 min
Prajituri

Prajitura cu mere si scortisoara

Se bat ouale bine cu sarea si zaharul (100 gr) apoi se incorporeaza treptat celelalte ingrediente.

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    Multumesc mult...Sunt intr-adevar tare gustoase si aromate...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Frumoasa prezentarea,sunt sigura ca sunt bune,felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

19 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 300 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 20 linguri faina
  • jum lingurita bicarbonat stins in zeama de lamaie sau otet de mere
  • 1 - 2 linguri de scortisoara (dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Se spala bine pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei de masline

5 voturi    12 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...Sunt intr-adevar tare gustoase si aromate...

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje