autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura de martipan

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bat margarina, zaharul, sarea spuma.


Se adauga ouale, faina si praful de copt.


Se unga o tava cu margarina si se pune coca in cuptor ( 175AC , 30 minute).


Dupa ce s-a racit, se unge prajitura cu gemul.


Se amesteca martipanul cu zaharul pudra si se pune pe prajitura. Apoi se bate albusul si se pune pe prajitura.


Se pune pentru inca 10 minute in cuptor. In loc de gem se poate folosi si ciocolata topita.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • coca: 250 gr. margarina
  • 250 gr. zahar
  • un virf de sare
  • 4 oua
  • 250 gr. faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • margarina pentru uns tava
  • crema: 7 linguri de gem de afine negre
  • 450 gr. martipan
  • 250 gr. zahar pudra
  • un albus

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu caramel de lamaie

Prajitura cu caramel de lamaie

Caramel de lamaie: 1. Pune zeama de lamaie impreuna cu apa si zaharul intr-un vas pe foc mic. Amesteca si lasa pana cand siropul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Negresa cu crema de branza

Negresa cu crema de branza

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse