autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura de martipan

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bat margarina, zaharul, sarea spuma.


Se adauga ouale, faina si praful de copt.


Se unga o tava cu margarina si se pune coca in cuptor ( 175AC , 30 minute).


Dupa ce s-a racit, se unge prajitura cu gemul.


Se amesteca martipanul cu zaharul pudra si se pune pe prajitura. Apoi se bate albusul si se pune pe prajitura.


Se pune pentru inca 10 minute in cuptor. In loc de gem se poate folosi si ciocolata topita.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • coca: 250 gr. margarina
  • 250 gr. zahar
  • un virf de sare
  • 4 oua
  • 250 gr. faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • margarina pentru uns tava
  • crema: 7 linguri de gem de afine negre
  • 450 gr. martipan
  • 250 gr. zahar pudra
  • un albus

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

5 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina la temperatura camerei) si

29 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura cu ananas struguri si crema de vanilie

Prajitura cu ananas struguri si crema de vanilie

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si cele trei plicuri de ness , care la mine au fost diferite. Margarina lichida Unirea

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse