autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura de martipan

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
coca: 250 gr. margarina, 250 gr. zahar, un virf de sare, 4 oua, 250 gr. faina, 1 lingurita de praf de copt, margarina pentru uns tava, crema: 7 linguri de gem de afine negre, 450 gr. martipan, 250 gr. zahar pudra, un albus

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se bat margarina, zaharul, sarea spuma.


Se adauga ouale, faina si praful de copt.


Se unga o tava cu margarina si se pune coca in cuptor ( 175AC , 30 minute).


Dupa ce s-a racit, se unge prajitura cu gemul.


Se amesteca martipanul cu zaharul pudra si se pune pe prajitura. Apoi se bate albusul si se pune pe prajitura.


Se pune pentru inca 10 minute in cuptor. In loc de gem se poate folosi si ciocolata topita.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • coca: 250 gr. margarina
  • 250 gr. zahar
  • un virf de sare
  • 4 oua
  • 250 gr. faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • margarina pentru uns tava
  • crema: 7 linguri de gem de afine negre
  • 450 gr. martipan
  • 250 gr. zahar pudra
  • un albus

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

200 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

289 voturi    22 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri