autor:

Elly

» » Prajituri

Prajitura ''Noapte venetiana''

Autor: Elly (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa nu se strice albusurile.


Se unge si se tapeteaza o tava de 20X30 cu ulei si faina, se toarna aluatul.


Blatul negru: Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi faina, care s-a amestecat in prealabil cu cacao si praful de copt.


Se amesteca usor, sa nu se strice albusurile.


Se toarna cu atentie in tava peste aluatul cu cocos, sa nu se amestece.


Se coace 25-30 minute la 180C.


Crema: Galbenusurile, zaharul si laptele se amesteca la baine-marie pana se ingroase. Untul se amesteca separat cu 2 pliculete de zahat vanilat, dupa care se adauga crema racita putin cate putin si se amesteca. Crema se pune peste blat si se da totul la frigider o ora. Dupa ce se raceste punem deasupra frisca si ornam cu bilute colorate sau ciocolata rasa. POFTA BUNA!!

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gina Jarca , 27 mai 2014

    ioiii...da o bucata macar si eu vreau...

  • Fara foto

    Florica Balog , 26 aprilie 2014

    Forte buna

  • Fara foto

    Flori (Bucatar) , 26 aprilie 2014

    Forte buna

    • Fara foto

      Petre Florentina , 12 aprilie 2014

      foarte buna,incercati...merita

    • Fara foto

      Hajnal Rozalia Otten , 10 aprilie 2014

      wow vreau sa incerc so fac ...delicioasa prezenta are

    • Fara foto

      Andrada Lidia , 29 decembrie 2013

      vreau sa intreb..in crema se pune esenta de vanilie sau zahar vanilat???

    • Fara foto

      Moldovi Doina , 12 decembrie 2013

      Va,i cum arata!Felicitari!

    • Fara foto

      elena-gina , 13 septembrie 2013

      molto buona,buon apetito

    • Fara foto

      Camy Rata , 13 septembrie 2013

      Delicioasa si rapida!!!Pofta buna!!

    • Fara foto

      Iuliana , 08 august 2013

      Este foarte buna!Am facut-o pentru nepoteii mei si au mancat-o aproape intr-o zi....se face usor.

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

      Este provocatoare denumirea prajiturii ! Gata, am salvat-o, pentru ca imi place aspectul si gustul ! Felicitari !!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011

      Foarte fina si aspectuoasa!Felicitari!*****

    • Elly

      Elly (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011

      @danutza Nu stiu..n-am incercat dar cred ca merge cu nuca pisata..dar cel mai ideal este sa pui nuca de cocos ca sa iti iasa blatul alb.

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2011

      Am salvat,mi se pare bună! O întrebare,te rog: pot pun în locul nucii de cocos,nucă de-a noastră?

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2011

      Arata minunat si sigur e foarte gustoasa yumi, yumi !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

42 voturi

Ingrediente

  • Blat alb:6albusuri,6lg zahar,100gr nuca de cocos,3lg faina,1 praf de copt
  • Blat negru: 4oua ,4lg faina,4lg zahar,2lg cacao,1 praf de copt
  • Crema: 6 galbenusuri,150gr zahar,5lg lapte,200gr unt,1 esenta vanilie
  • Glazura: 200 ml frisca

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Elly

Prajitura Bounty

Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga ouale, unul cate unul si laptele. La final am adaugat

4 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Ciulama cu limba de porc

Se taie limba de porc in bucati si se fierbe in apa sarata (cam 2 litri de apa), dupa primul clocot

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Clatite cu dulceata

Se bat ouale spuma,dupa care se adauga apa minerala (laptele) si faina treptat pana se obtine un

7 voturi    2 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Gina Jarca

ioiii...da o bucata macar si eu vreau...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Incingem cuptorul la 180 grade. Tapetam o tava cu hartie cerata. Intr-un castron topim untul si ciocolata la bain marie. Adaugam nucile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Este o prajitura care se face rapid( mai mult dureaza coptul) ,dar va asigur ca va iesi delicioasa! 1.Mixati ouale cu zaharul pana

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse