autor:

liuta

» » Prajituri

Prajitura simpla si rapida

Autor: liuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: liuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
Ingrediente, , Foi: şapte linguri de zahăr, şapte linguri de ulei, şapte linguri de apă, o lingură de bulion, o linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar stins in zeama de lamaie sau otet, făină., , Crema: un litru de lapte, sase linguri de făină, o cană de zahăr, 3-4 linguri de nucă de cocos, 250 g de margarina, esenţă de vanilie., , Nucă de cocos pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

32 voturi

Mod de preparare

Preparare:


Foile: se freaca zaharul cu bulionul si uleiul, se adauga apa, faina cat cuprinde pentru un aluat nu foarte tare si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau putin otet.


Se coc trei foi pe dosul tavii, in cuptor preincalzit, la temperatura medie, 5-10 minute fiecare.


Crema: se amesteca faina, zaharul si nuca de cocos, apoi se toarna incet laptele caldut.


Se pune pe foc mic, amestecandu-se continuu pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc.


Se adauga margarina si se amesteca pana se topeste,Dupa ce s-a incorporat margarina bine in crema se adauga esenta(se poate adauga si cacao)


Cand crema s-a racit la temperatura camerei, se ung foile si se suprapun.


Se lasa la inmuiat cateva ore, apoi se taie.


Se presara cu nuca de cocos sau se pudreaza cu zahar pudra vanilat.


PS. pt. a rezulta o prajitura de post se poate inlocui laptele cu apa.
Preparare:


Foile: se freaca zaharul cu bulionul si uleiul, se adauga apa, faina cat cuprinde pentru un aluat nu foarte tare si bicarbon
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Prajitura cu blat de cocos

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma devine consistenta adaugam zaharul

11 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mary Maryloo , 08 iulie 2014

    daca asta se poate numi "prajitura simpla"........ ce sa mai zicem...!!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    O bunatate...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    Cred ca e f. buna, monikuta a incercat-o.

    • Fara foto

      Monika K (Chef de cuisine) , 24 martie 2009

      Prajitura e de efect, contrastul dintre foile mai "rosiatice" si crema e super. Gustul de suc de rosii (bulion) nu se simte de fel !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

32 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Foi: şapte linguri de zahăr
  • şapte linguri de ulei
  • şapte linguri de apă
  • o lingură de bulion
  • o linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar stins in zeama de lamaie sau otet
  • făină.
  • Crema: un litru de lapte
  • sase linguri de făină
  • o cană de zahăr
  • 3-4 linguri de nucă de cocos
  • 250 g de margarina
  • esenţă de vanilie.
  • Nucă de cocos pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de liuta

Tort Diplomat

1)Se pun cele 3 plicuri de gelatina in 200ml apa rece la \"inmuiat\" 2)Se prepara crema de galbenus

15 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Torturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje