festivalul blogurilor gustoase

autor:

liuta

» » Prajituri

Prajitura simpla si rapida

Autor: liuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Preparare:


Foile: se freaca zaharul cu bulionul si uleiul, se adauga apa, faina cat cuprinde pentru un aluat nu foarte tare si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau putin otet.


Se coc trei foi pe dosul tavii, in cuptor preincalzit, la temperatura medie, 5-10 minute fiecare.


Crema: se amesteca faina, zaharul si nuca de cocos, apoi se toarna incet laptele caldut.


Se pune pe foc mic, amestecandu-se continuu pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc.


Se adauga margarina si se amesteca pana se topeste,Dupa ce s-a incorporat margarina bine in crema se adauga esenta(se poate adauga si cacao)


Cand crema s-a racit la temperatura camerei, se ung foile si se suprapun.


Se lasa la inmuiat cateva ore, apoi se taie.


Se presara cu nuca de cocos sau se pudreaza cu zahar pudra vanilat.


PS. pt. a rezulta o prajitura de post se poate inlocui laptele cu apa.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    O bunatate...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    Cred ca e f. buna, monikuta a incercat-o.

  • Fara foto

    Monika K (Chef de cuisine) , 24 martie 2009

    Prajitura e de efect, contrastul dintre foile mai "rosiatice" si crema e super. Gustul de suc de rosii (bulion) nu se simte de fel !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

32 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Foi: şapte linguri de zahăr
  • şapte linguri de ulei
  • şapte linguri de apă
  • o lingură de bulion
  • o linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar stins in zeama de lamaie sau otet
  • făină.
  • Crema: un litru de lapte
  • sase linguri de făină
  • o cană de zahăr
  • 3-4 linguri de nucă de cocos
  • 250 g de margarina
  • esenţă de vanilie.
  • Nucă de cocos pentru ornat.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de liuta

Tort Diplomat

1)Se pun cele 3 plicuri de gelatina in 200ml apa rece la \"inmuiat\" 2)Se prepara crema de galbenus

15 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Torturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura insiropata cu gris

Prajitura insiropata cu gris

Mai intai vom pregati siropul; punem apa, zaharul si coaja rasa de la lamaie, intr-un ibric si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba,adaugam

9 voturi    7 comentarii
1h 25 min
Prajituri