autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Televizor

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Foi:


Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu untul, apoi turnam alternativ laptele si faina. Dupa ce am omogenizat se adauga albusurile batute spuma si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Compozitia se imparte in doua si se coc doua blaturi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Blat:


Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma tare cu zaharul si apa,apoi se adauga galbenusurile unul cate unul. La sfarsit faina amestecata cu praful de copt.


Se coace intr-o tava de 20/30cm,tapetata cu hartie de copt,30 minute.


Crema:


Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert ,pana devine gros ca o budinca, dupa care se pune la racit.


Separat se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata. Dupa ce amestecul de faina si lapte s-a racit se mixeaza cu amestecul de unt si zahar si se pune la rece.


Asamblarea:


Incepem cu unul din blaturile cu cacao,pe care repartizam jumatate din cantitatea de crema. Blatul de pandispan il insiropam,il ungem cu gem pe ambele parti,apoi il punem deasupra blatului de cacao. Repartizam uniform si cealalta jumatate din crema si acoperim cu blat de cacao insiropat.


Se da la frigider pentru cateva ore,apoi se portioneaza.

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela Maxim , 20 iunie 2014

    Ai dreptate Diana,asa o stiu si eu,cu 2 foi coapte pe dosul tavii.

  • Fara foto

    Angelyna Dany Doros , 19 iunie 2014

    Superbă

  • Fara foto

    Maria Pasenciuc , 29 aprilie 2014

    da adevarat se fac 2 foi maro si pandispan la mijloc

    • Fara foto

      Viviana Furtuna , 28 ianuarie 2014

      va mutumesc mullt ptr. aceasta reteta! am cautat-o timp de 14 ani.o buna colega de serviciu o facea frecvent,dar eu am pierdut atat reteta cat si legatura cu fosta mea colega,dupa plecarea din tara.va mulltumesc din suflet!este cea mai buna prajitura pe care am mancat-o vreodata.[pe locul 2 este "alba ca zapada".]

    • Fara foto

      , 22 noiembrie 2013

      ati uitat de cacao la descrierea de foi

    • Fara foto

      , 22 noiembrie 2013

      prajitura Televizor este cu foi coapte pe fundul tavii ,oricum arata bine si aceasta prajitura ,este de incercat

    • Fara foto

      Nicoleta Serbulea , 02 noiembrie 2013

      asta este preferata...mea

    • Fara foto

      Elena Adam , 01 noiembrie 2013

      mmmm delicios :)

    • Fara foto

      Ciucă Marius , 19 octombrie 2013

      Asteptam sa primim. :)

    • Fara foto

      Marica Elena-Denisa , 19 octombrie 2013

      este super de buna ,am facut=o si e super buna , cam multe oua in rest e ffffffffffffff buna

    • Fara foto

      Blidaru Diana , 17 octombrie 2013

      Reteta pe care o stiu eu pentru televizor este cu foi pe fundul tavii nu cu 2 blaturi cu cacao.

    • Fara foto

      Stefania Rischitor , 16 octombrie 2013

      arata bine

    • Fara foto

      Codruta-Liana Ianusevschi , 16 octombrie 2013

      Pe vremea bunicii mele prajitura asta se numea Budapesta si era una din preferatele mele. :))

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

      Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      O prajitura interesanta !

    • doina

      doina (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Arata foarte bine, o mananci din ochi. Inainte sa o salvez, salivez. Multumesc, ii va veni randul in curand.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Salvez aceasta reteta,pentru ca e o prajitura care imi place,iar reteta care o pregatesc eu...nu prea imi plac cum ies foile maro.

    • Sipoteanu Iuliana

      Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      este interesanta si reteta ta o sa incerc si asa

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Cu mare drag Lumi! Ma bucur ca ti-am starnit amintiri! :) Imbratisari!

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Ce super, Ramona! :) Nu stiam ca este si Radio! Multumesc de aprecieri!

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Arata super! Felicitari! In copilaria mea, aceasta reteta se numea: Radio!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      si eu aveam aceasta reteta! Multam ca mi-ai reamintit-o!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

123 voturi

Ingrediente

  • Pentru cele 2 blaturi de cacao avem nevoie de:
  • 250 g faina
  • 5 oua
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • Pentru blatul de pandispan avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf copt
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • arome,dupa preferita
  • In plus mai avem nevoie de:
  • 200 g de gem de citrice pentru uns blaturile
  • 100 ml sirop de zahar ars

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de miha278

Cheesecake cu ciocolata

Pesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul,cacaoa si nuca macinata.Se adauga untul topit

18 voturi    5 comentarii
3h
Prajituri

Stangluri cu ciocolata

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma face moturi.

36 voturi    14 comentarii
2h
Prajituri

Spirala cu ciocolata

Blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul

38 voturi    29 comentarii
4h
Prajituri

Daniela Maxim

Ai dreptate Diana,asa o stiu si eu,cu 2 foi coapte pe dosul tavii.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

0 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

138 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri