autor:

Adriana K.D.

» » Prajituri

Prajitura usoara

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Ingrediente
Pt blat:, 7 oua, 7 linguri de faina, 7 linguri de zahar, , Pt crema trebuie:, 1 budinca de vanilie, o margarina de 250 g, 1/2 l lapte, 5 lg de zahar, zeama de la o jumate de lamaie, , Pt glazura trebuie:, 1 budinca de cacao, 4 linguri zahar, 1/2 l lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h

88 voturi

Mod de preparare

Pregatesti blatul asa:


Bati albusurile spuma cu zaharul, apoi adaugi galbenusurile si faina.


Torni compozitita intr-o tava si o dai la cuptor, la foc potrivit.


Dupa ce s-a racit, tai blatul si pui crema pe care o pregatesti astfel:


- prepari budinca dupa instructiunile de pe plic.


- o lasi la racit si apoi o amesteci cu margarina cu ajutorul mixerului si adaugi zeama de lamaie, si zahar dupa gust.


- umpli blatul cu crema obtinuta.


Glazura o pregatesti astfel:


- prepari budinca si calda o intinzi peste prajitura.


Tai prajitura a doua zi.


Pofta Buna!!!
Pregatesti blatul asa:


Bati albusurile spuma cu zaharul, apoi adaugi galbenusurile si faina.


Torni compozitita intr-o ta
Retete
Alte retete din Prajituri

Inghetata cu mure

Oul il mixam bine cu zahar.Adaugam laptele si punem vasul pe foc sau la bain-marie,pana se ingroasa

6 voturi    7 comentarii
4h
Prajituri

Prajitura cu cirese si migdale

Amestecati fructele fara samburi cu 100g zahar si esentele de rom (optional puteti pune 50ml rom),

9 voturi    5 comentarii
40 min
Prajituri

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 24 decembrie 2015

    dacă folosim un blat de tort gata făcut este mai ușor de făcut.

  • Fara foto

    Carmen Vaduva , 22 iulie 2015

    Prajitura de casa cu budinca?!?? Sunt atat de multe retete cu creme "usoare" super bune!!!!

  • Fara foto

    Rodica Ionescu , 05 iunie 2014

    Eu as inlocui margarina cu unt si as adauga cateva fructe in blat

    • Virginia_Subhi

      Virginia_Subhi (Maestru bucatar) , 03 aprilie 2013

      la blat nu se pune praf de copt ? sau ceva care sa-l creasca?

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2011

      Foarte buna prajitura si usoara.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2011

      Simpla si delicioasa.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      Usoara si buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

88 voturi

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • Pt crema trebuie:
  • 1 budinca de vanilie
  • o margarina de 250 g
  • 1/2 l lapte
  • 5 lg de zahar
  • zeama de la o jumate de lamaie
  • Pt glazura trebuie:
  • 1 budinca de cacao
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 l lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Adriana K.D.

Cartofi aurii

Se curata cartofi se spala, apoi se taie in cuburi mai mari, iar intr-o oala se pun cartofi cu secretul

21 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fursecuri fragede

Ouăle se bat cu zahărul timp de 2 - 3 minute cu ajutorul unui mixer, iar apoi treptat se adaugă

19 voturi    8 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Prajitura pufoasa cu budinca

Preparare blat: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa,

179 voturi    25 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Virginia_Subhi (Maestru bucatar)

la blat nu se pune praf de copt ? sau ceva care sa-l creasca?

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Aluatul Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei. Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse