Sufleu de spanac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Sufleu de spanac

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • 1/2 kg spanac
  • 2 bucati ceapa verde
  • 2 bucati usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 5 oua
  • 200 ml smantana
  • 1 lingurita faina
  • 100 g cascaval sau branza de vaci
  • 2 linguri ulei
  • 50 g unt

Mod de preparare

Spanacul spalat, se fierbe in apa clocotita cu sare.

Se strecoara, se mixaza. Ceapa se caleste foarte putin in uleiul incins, se adauga usturoiul tocat pentru 2 minute, se adauga o cescuta zeama in care a fiert spanacul sau o cescuta de lapte si spanacul.Se lasa pana scade sosul.Se bate un ou cu faina, sare,piper, smantana, se adauga in vasul cu spanac si se mai da un clocot.Adaugi marar.

Ungi un vas de yena cu unt, asezi spanacul in vas, presari cu branza de vaci sau cascaval ras(daca doresti).Faci 4 gropite in spanac, unde asezi cate un ou crud si dai la cuptor.Cand oul e aproape inchegat, presari patrnjel si din nou cascaval sau branza de vaci (daca doresti) Mai lasi cateva minute la cuptor. Se serveste fierbinte cu mamalguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise