Tort de piscoturi cu ananas

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet de piscoturi (cele italiene sunt cele mai bune); 1 conserva mica de compot de ananas (orice fel: cuburi sau rondele); 1 cutie mica de frisca lichida (sa fie din cea deja cu zahar, \"gia zuccherata\"); 1 borcan mic (cel mai mic) de finetti sau orice alt fel de alta ciocolata lichida.
  • Nota: in loc de piscoturi se poate folosi blat de tort din comert (deja taiat in trei straturi), dar nu e atat de bun precum piscoturile.

Mod de preparare

Se varsa tot continutul compotului de ananas in blender si se paseaza pina devine o pasta.

Se bate frisca lichida cu mixerul (dar se poate la fel de bine si cu telul) pina devine consistenta.

Se aseaza pe un platou plat (preferabil fara margini pentru a se putea orna frumos) un strat de piscoturi (approx 10 buc).

Cu o lingura de supa se distribuie 1 strat din compotul de ananas (in prealabil pasat in blender). Acesta va fi repede absorbit de piscoturi.

Peste acest strat se intinde cu un cutit un strat de frisca.

Se aseaza din nou un strat de piscoturi.

Operatia se repeta de trei ori (in final vor fi 3 straturi de piscoturi).

Pe ultimul strat de piscoturi se pune numai pasta de compot de ananas.

In locul stratului de frica se pune un strat de finetti (cu grija pentru ca piscoturile sunt deja inmuiate, eventual se inalzeste un pic ciocolata pe o baie de abur).

La sfarsit se orneaza cu frisca utilizand un con sau o seringa dedicata acestui scop. Pe suprafata de ciocolata se pot scrie diverse dedicatii, sau decora dupa fantezia fiecaruia.

E preferabil sa fie un pic racit in frigider inainte de a fi servit

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise