autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de piscoturi cu ananas

Autor: nelu tudorache (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: nelu tudorache (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 august 2006

Ingrediente
1 pachet de piscoturi (cele italiene sunt cele mai bune) 1 conserva mica de compot de ananas (orice fel: cuburi sau rondele) 1 cutie mica de frisca lichida (sa fie din cea deja cu zahar, "gia zuccherata") 1 borcan mic (cel mai mic) de finetti sau orice alt fel de alta ciocolata lichida., , Nota: in loc de piscoturi se poate folosi blat de tort din comert (deja taiat in trei straturi), dar nu e atat de bun precum piscoturile.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

126 voturi

Mod de preparare

Se varsa tot continutul compotului de ananas in blender si se paseaza pina devine o pasta.


Se bate frisca lichida cu mixerul (dar se poate la fel de bine si cu telul) pina devine consistenta.


Se aseaza pe un platou plat (preferabil fara margini pentru a se putea orna frumos) un strat de piscoturi (approx 10 buc).


Cu o lingura de supa se distribuie 1 strat din compotul de ananas (in prealabil pasat in blender). Acesta va fi repede absorbit de piscoturi.


Peste acest strat se intinde cu un cutit un strat de frisca.


Se aseaza din nou un strat de piscoturi.


Operatia se repeta de trei ori (in final vor fi 3 straturi de piscoturi).


Pe ultimul strat de piscoturi se pune numai pasta de compot de ananas.


In locul stratului de frica se pune un strat de finetti (cu grija pentru ca piscoturile sunt deja inmuiate, eventual se inalzeste un pic ciocolata pe o baie de abur).


La sfarsit se orneaza cu frisca utilizand un con sau o seringa dedicata acestui scop. Pe suprafata de ciocolata se pot scrie diverse dedicatii, sau decora dupa fantezia fiecaruia.


E preferabil sa fie un pic racit in frigider inainte de a fi servit

Retete
Alte retete din Torturi

Tort de piscoturi cu ananas

Freci untul cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Prepari budinca conform instructiunilor de pe

5 voturi    3 comentarii
30 min
Torturi

Tort de zahar ars cu cafea

Crema: Se pun la topit 100 g zahar, se intind pe peretii vasului si se lasa la racit.Intre timp

10 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Torturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

126 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de piscoturi (cele italiene sunt cele mai bune) 1 conserva mica de compot de ananas (orice fel: cuburi sau rondele) 1 cutie mica de frisca lichida (sa fie din cea deja cu zahar
  • "gia zuccherata") 1 borcan mic (cel mai mic) de finetti sau orice alt fel de alta ciocolata lichida.
  • Nota: in loc de piscoturi se poate folosi blat de tort din comert (deja taiat in trei straturi)
  • dar nu e atat de bun precum piscoturile.

Raporteaza reteta



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu fructe de padure

Tort cu fructe de padure

.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc(bezea),apoi se adauga galbenusurile frecater

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Prajitura ,,Racoare intre biscuiti"

Prajitura ,,Racoare intre biscuiti"

1.Se prepara blatul (pentru o forma etasabila de tort cu diametrul de 26 cm) mixand albusurile cu un praf de sarea apoi cu zaharul pana

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi