autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de piscoturi cu ananas

Autor: nelu tudorache (Bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 august 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se varsa tot continutul compotului de ananas in blender si se paseaza pina devine o pasta.


Se bate frisca lichida cu mixerul (dar se poate la fel de bine si cu telul) pina devine consistenta.


Se aseaza pe un platou plat (preferabil fara margini pentru a se putea orna frumos) un strat de piscoturi (approx 10 buc).


Cu o lingura de supa se distribuie 1 strat din compotul de ananas (in prealabil pasat in blender). Acesta va fi repede absorbit de piscoturi.


Peste acest strat se intinde cu un cutit un strat de frisca.


Se aseaza din nou un strat de piscoturi.


Operatia se repeta de trei ori (in final vor fi 3 straturi de piscoturi).


Pe ultimul strat de piscoturi se pune numai pasta de compot de ananas.


In locul stratului de frica se pune un strat de finetti (cu grija pentru ca piscoturile sunt deja inmuiate, eventual se inalzeste un pic ciocolata pe o baie de abur).


La sfarsit se orneaza cu frisca utilizand un con sau o seringa dedicata acestui scop. Pe suprafata de ciocolata se pot scrie diverse dedicatii, sau decora dupa fantezia fiecaruia.


E preferabil sa fie un pic racit in frigider inainte de a fi servit


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

124 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de piscoturi (cele italiene sunt cele mai bune) 1 conserva mica de compot de ananas (orice fel: cuburi sau rondele) 1 cutie mica de frisca lichida (sa fie din cea deja cu zahar
  • "gia zuccherata") 1 borcan mic (cel mai mic) de finetti sau orice alt fel de alta ciocolata lichida.
  • Nota: in loc de piscoturi se poate folosi blat de tort din comert (deja taiat in trei straturi)
  • dar nu e atat de bun precum piscoturile.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort de ciocolata Amandina

Tort de ciocolata Amandina

Prepararea blatului: Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacaoa,praful

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Cetatea de ciocolata

Tort Cetatea de ciocolata

Blat: Se incalzeste cuptorul la 170 g C. Se bate spuma untul cu zahar; se adauga ouale si se mixeaza. Se adauga faina amestecata

3 voturi    1 comentariu
1h
Torturi