autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
Ingrediente: 4 portocale, 500 g friscă, 5 ouă, 250 g zahăr,, 200 g lapte, 4 lingurite de gelatină (se pune cu 2-3 ore în prealabil în apă rece) sau 4 pliculete a 5 g = 20 g, piscoturi sau blat de pandispan din 3 ouă

Dificultate: Medie Timp: 1h

297 voturi

Mod de preparare

Ouale si zaharul se bat bine, se adauga lapte si se fierbe pe baie de abur pina ajunge la consistenta unei ciulama groase. Pe foc, se adauga si gelatina dizolvata si se mai dau citeva clocote.


Se raceste.


Se adauga zeama de la 1-2 lamii (dupa gust) si zeama de la 2 portocale + 500 g frisca. Totul se adauga usor.


Se tapeteaza o cratita cu portocale, kiwi si se pune crema. La mijloc se pun banane, kiwi si pe margine se infig piscoturi. Deasupra se pun piscoturi sau blatul.


Se pune la rece cel putin o zi.


Se da cu un cutit subtire pe margini si se rastoarna. La mijloc se pun fructele taiate marunt (kiwi, portocale, capsuni). Optional, la mijloc se mai poate pune o budinca (capsuni, zmeura, vanilie).
Retete
Alte retete din Torturi

Tort diplomat

Galbenusurile se freaca cu zaharul. Se adauga laptele si se pun intr o cratita la foc mic. Se amesteca

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Tort diplomat

Preparare crema: Amesteci galbenusurile cu faina,budinca,zaharul si laptele,fierbi la bain marie  pana

1 vot    2 comentarii
3h 30 min
Torturi

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lenuta , 19 martie 2010

    Are dreptate,Narcisa,la crema se pun numai galbenusurile,iar albusurile nu se pun deloc.gelatina nu se adauga atunci cand e pe foc si nici nu se mai fierbe,pt. ca se taie.cine face tortul pt.prima data,dupa reteta asta,nu o sa-i iasa mare lucru(ca sa nu zic altceva).la ingrediente ai pus 500g.frisca,dar nu ai specificat ca,jumatate se pune in crema(dupa ce s-a racit)si jumatate se pastreaza pt.ornat.piscoturile se pun deasupra,ca atunci cand il rastorni pe platou sa ramana dedesubt.nici reteta nu e buna,nici tu nu stii sa o explici.

  • Fara foto

    ana , 10 octombrie 2009

    la crema nu ai facut bine , e aiurea, ai uitat ca se pun doar galbenusurile? si albusurile se bat spuma? aici pe site toata "lumea" gateste ce sa zic, macar pune o poza cu crema care ti-a iesit. asa varza cum e , albusurile se bat spuma nu se pun in baie de aburi, am postat pt fetele care au chiar nevoie de reteta

  • Fara foto

    narcisa , 25 iulie 2009

    Acu incerc sa o fac. Sa vad ce o sa iasa si o sa va spun.

    • Fara foto

      ana , 24 februarie 2009

      Ca la mama acasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

297 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 4 portocale
  • 500 g friscă
  • 5 ouă
  • 250 g zahăr,
  • 200 g lapte
  • 4 lingurite de gelatină (se pune cu 2-3 ore în prealabil în apă rece) sau 4 pliculete a 5 g = 20 g
  • piscoturi sau blat de pandispan din 3 ouă

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Lenuta

Are dreptate,Narcisa,la crema se pun numai galbenusurile,iar albusurile nu se pun deloc.gelatina nu se adauga atunci cand e pe foc si nici nu se mai fierbe,pt. ca se taie.cine face tortul pt.prima data,dupa reteta asta,nu o sa-i iasa mare lucru(ca sa nu zic altceva).la ingrediente ai pus 500g.frisca,dar nu ai specificat ca,jumatate se pune in crema(dupa ce s-a racit)si jumatate se pastreaza pt.ornat.piscoturile se pun deasupra,ca atunci cand il rastorni pe platou sa ramana dedesubt.nici reteta nu e buna,nici tu nu stii sa o explici.



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tortul nostru brownie

Tortul nostru brownie

Topim 200 g ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu cele 200 g de zahar si praful de sare pana isi dubleaza volumul.

0 voturi    0 comentarii
1h 55 min
Torturi
Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel

Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel

BLATUL: Se pregătește o tavă rotundă de tort cu fund detașabil (Ø= 22 cm) și se îmbracă cu folie alimentară. Se

25 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse