festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ouale si zaharul se bat bine, se adauga lapte si se fierbe pe baie de abur pina ajunge la consistenta unei ciulama groase. Pe foc, se adauga si gelatina dizolvata si se mai dau citeva clocote.


Se raceste.


Se adauga zeama de la 1-2 lamii (dupa gust) si zeama de la 2 portocale + 500 g frisca. Totul se adauga usor.


Se tapeteaza o cratita cu portocale, kiwi si se pune crema. La mijloc se pun banane, kiwi si pe margine se infig piscoturi. Deasupra se pun piscoturi sau blatul.


Se pune la rece cel putin o zi.


Se da cu un cutit subtire pe margini si se rastoarna. La mijloc se pun fructele taiate marunt (kiwi, portocale, capsuni). Optional, la mijloc se mai poate pune o budinca (capsuni, zmeura, vanilie).

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lenuta , 19 martie 2010

    Are dreptate,Narcisa,la crema se pun numai galbenusurile,iar albusurile nu se pun deloc.gelatina nu se adauga atunci cand e pe foc si nici nu se mai fierbe,pt. ca se taie.cine face tortul pt.prima data,dupa reteta asta,nu o sa-i iasa mare lucru(ca sa nu zic altceva).la ingrediente ai pus 500g.frisca,dar nu ai specificat ca,jumatate se pune in crema(dupa ce s-a racit)si jumatate se pastreaza pt.ornat.piscoturile se pun deasupra,ca atunci cand il rastorni pe platou sa ramana dedesubt.nici reteta nu e buna,nici tu nu stii sa o explici.

  • Fara foto

    ana , 10 octombrie 2009

    la crema nu ai facut bine , e aiurea, ai uitat ca se pun doar galbenusurile? si albusurile se bat spuma? aici pe site toata "lumea" gateste ce sa zic, macar pune o poza cu crema care ti-a iesit. asa varza cum e , albusurile se bat spuma nu se pun in baie de aburi, am postat pt fetele care au chiar nevoie de reteta

  • Fara foto

    narcisa , 25 iulie 2009

    Acu incerc sa o fac. Sa vad ce o sa iasa si o sa va spun.

    • Fara foto

      ana , 24 februarie 2009

      Ca la mama acasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

297 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 4 portocale
  • 500 g friscă
  • 5 ouă
  • 250 g zahăr,
  • 200 g lapte
  • 4 lingurite de gelatină (se pune cu 2-3 ore în prealabil în apă rece) sau 4 pliculete a 5 g = 20 g
  • piscoturi sau blat de pandispan din 3 ouă

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

33 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume

Lenuta

Are dreptate,Narcisa,la crema se pun numai galbenusurile,iar albusurile nu se pun deloc.gelatina nu se adauga atunci cand e pe foc si nici nu se mai fierbe,pt. ca se taie.cine face tortul pt.prima data,dupa reteta asta,nu o sa-i iasa mare lucru(ca sa nu zic altceva).la ingrediente ai pus 500g.frisca,dar nu ai specificat ca,jumatate se pune in crema(dupa ce s-a racit)si jumatate se pastreaza pt.ornat.piscoturile se pun deasupra,ca atunci cand il rastorni pe platou sa ramana dedesubt.nici reteta nu e buna,nici tu nu stii sa o explici.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Exotic Pavlova

Exotic Pavlova

1. Preincalziti cuptorul la 180 C si tapetati o tava cu o hartie de copt pe care ati desenat un cerc de cca 22 cm. Bateti albusurile

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse