autor:

autor

» » Torturi

Tort Diplomat Excelent

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune gelatina la inmuiat, cu sucul din compotul de ananas, intr-o craticioara mica, astfel incat sucul sa acopere stratul de gelatina uscata.


Se pun ouale, zaharul si cana de lapte sa se fiarba la baie de abur pina aproape de consistenta unei budinci.


Se da la rece.


1/2 l frisca rece se bate si se amesteca cu budinca, esenta de rom si stafidele si cu gelatina care s-a lichefiat pe o baie de abur.


O cratita de tort se captuseste cu o folie de plastic si se pun la baza piscoturile astfel sa se formeze un blat, se insiropeaza cu restul de suc din compot si se pun peste ele si bucatile de ananas.


Se adauga frisca cu geletina.


Se da la frigider cam o ora si dupa aceea se scoate cu ajutorul foliei din cratita si se pune pe un platou.


Se orneaza cu restul de frisca si se pun la alegere fructe, ciocolata, etc.


Se mai da la rece un pic.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    milica , 08 iulie 2010

    azi am facut si eu reteta pentru prima data si a iesit excelent, deci alina cred k ai gresit cu ceva pentru k a iesit super

  • Fara foto

    alina valcea , 03 aprilie 2010

    tortul diplomat e chiar excelent l-am facut de cel putin 50 de ori si mi-a iesit de fiecare data adaugand inclusiv cana de lapte. va ramane reteta mea de suflet in materie de torturi. multumesc celei care a postato.

  • Fara foto

    Laura , 31 ianuarie 2010

    Intr-adevar reteta e scrisa in graba, cana de lapte lipseste de la ingrediente. Dar, cine are idee despre gatit, stie cum s-o modifice ca sa iasa ca lumea. Am facut-o de cel putin 4 ori pana acum (adaugand inclusiv cu cana de lapte :)) si mi-a iesit super. Am mai adaugat coaja de portocala zaharisita si am redus numarul de plicuri de gelatina. De fiecare data imi iasa un tort nemaipomenit!

    • Fara foto

      alina , 26 aprilie 2009

      Reteta e o mare greseala. sa nu o urmati ... am vrut si eu sa fac un tort diplomat, am respectat reteta exact asa si mi`a iesit o branza .. Cred ca trebuia mai multa gelatina ... nu stiu ... Oricum sunt dezamagita rau de tot mai ales ca era pt ziua unei persoane dragi.

    • Fara foto

      Nini , 11 ianuarie 2009

      Nu e corect! Din zeama de la compot, oua (5 galbenusuri), zahar, se firbe la foc mic pana se face ca o smantana groasa,se adauga gelatina dizolvata in putina apa calda si se amesteca pana se omogenizeaza,apoi se lasa la racit dupa care se amesteca cu frisca facuta din 2 plicuri, se adauga fructele din compot taiate marunt, si se rastoarna in forma care se vrea, tapetata cu folie de plastic . Se lasa de seara pana dimineata, apoi se rastoarna pe platou, se orneaza cu frica si cu fructe, kivi de preferat, ciocolata rasa,etc.Succes si o sa-mi multumiti! Nicoleta.

    • Fara foto

      ana , 23 decembrie 2008

      Se poate ınlocui gelatina si cu altceva? Ca de ex. cu tort-geele (transparent sau ıntaritor pt frisca? Nu locuim ın Romania si nu pot gasi gelatina si nici frisca lichida. Dar frisca lichida o pot ınlocui cu cea de dr. oetker? Vreau un rasp. urgent. Multumesc!

    • Fara foto

      arabela , 14 decembrie 2008

      Din cate se vede, reteta nu e corecta, pt ca ati scris ca la modul de preparare se pune lapte o cana si nu ati mentionat asta la ingrediente. Aveti grija ce ingrediente ne spuneti!

    • Fara foto

      ali , 12 decembrie 2008

      Reteta e corecta si dak te uiti mai bn pliculetele au 5 gr, nu 10 gr ...

    • Fara foto

      alexia , 29 noiembrie 2008

      Daca tot va apucati sa postati retete macar scrieti-le corect. N-a observat nimeni ca pliculetele de gelatina au 10 gr. nu 5 gr. ??? Evident ca torutul nu se va face numai cu atat cat scrie in retata !!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

293 voturi

Ingrediente

  • 20 piscoturi
  • 5 plicuri de gelatina de cate 5 g
  • o cana cu zahar
  • 1 litru de frisca vegetala
  • 2 oua
  • un compot de ananas
  • 100 g stafide
  • o esenta rom
  • fructe pentru ornat.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort de ciocolata

Incepem experienta noastra pregatind cel mai simplu si mai bun blat de tort. Pornim cuptorul la

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi

Tort cu fructe de padure

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Tort cu visine

Pentru inceput scoatem samburiii visinelor si le punem la scurs intr-o sita. Mixam galbenusurile

1 vot    1 comentariu
1h
Torturi

milica

azi am facut si eu reteta pentru prima data si a iesit excelent, deci alina cred k ai gresit cu ceva pentru k a iesit super

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Prima data facem blatul tortului, separand albusurile de galbenusuri .Galbenusurile le frecam bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Amestecam

1 vot    0 comentarii
1h 55 min
Dulciuri diverse
Tort cu frisca si nuci caramelizate

Tort cu frisca si nuci caramelizate

Blat: se separa galbenusul de albus. Albusurile se bat spuma cu zaharul (400 gr). Se toarna galbenusurile peste albus, se adauga si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu legume