festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Torturi

Tort fin de ciocolata

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se freaca untul cu 6 galbenusuri, cu 150 gr. zahar si cu 150 gr. ciocolata topita la cuptor.


Se freaca cel putin un sfert de ora.


Se adauga mai departe 50 gr. cacao, A lingura pesmet si se mai bate pina se implineste o ora.


Se adauga albusul batut spuma.


Se imparte compozitia in doua parti egale.


O parte se da la rece, cealalta parte ramasa se imparte in trei parti egale si se coc separat trei foi in forma unsa cu unt, presarata cu faina si imbracata cu hirtie.


Se asaza in farfuria de tort si se unge fiecare foaie cu crema oprita la rece.


Se inveleste cu crema pe toata suprafata si se garniseste dupa placere.


  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Super reteta si usoara,felicitari.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Cred ca e foarte fin.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Cred ca e foarte fin.

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

210 voturi

Ingrediente

  • 150 gr. unt
  • 6 oua
  • 150 gr. zahar
  • 150 gr. ciocolata
  • 50 gr. cacao
  • ½ lingura pesmet

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort de ciocolata

Incepem experienta noastra pregatind cel mai simplu si mai bun blat de tort. Pornim cuptorul la

2 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Tort cu fructe de padure

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Tort cu visine

Pentru inceput scoatem samburiii visinelor si le punem la scurs intr-o sita. Mixam galbenusurile

1 vot    0 comentarii
1h
Torturi

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Super reteta si usoara,felicitari.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Exotic Pavlova

Exotic Pavlova

1. Preincalziti cuptorul la 180 C si tapetati o tava cu o hartie de copt pe care ati desenat un cerc de cca 22 cm. Bateti albusurile

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse