autor:

Anastasia

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort Kiev

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Acest tort este un brand de desert din Kiev, Ucraina, din anul 1950 la Karl Marx Fabrica de Produse de cofetarie (acum filiala Corporation Roshen).


Acest tort a fost unul dintre simbolurile orasului Kiev, in special, numele de brand si de ambalare reprezenta Kievul.


Preparare bezea:


1.


Se mixeaza albusurile pana devin lucioase apoi se adauga zaharul in 5~6 prize, adaugand urmatoarea portie dupa dizolvarea completa a fiecarei.


2. Dupa ce ati obtinut o bezea ferma, cerneti in ea cele 2 linguri fara varf de amidon si deasupra, nucile maruntite nu foarte tare, amestecati cu grija de jos in sus ca sa nu pierdeti aierul din bezea.


3. Intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt (ar fi ideal sa fie hartiea de copt asezata si pe marginea tavei pentru ca dupa coacere sa scoateti mai usor blatul de bezea) asezati bezeaua cu miscari circulare printr-un saculet de cofetarie sau faceci o punga cu o gaura prin care sa poata trece si nuca, formand in asa fel un blat in forma de cerc cu diametrul de 20 de centimetri , lasand loc 3~4 cm de la marginea formei de copt pentru cresterea bezelei, din aceasta compozitie vor rezulta doua blaturi de beazea.


4. Coaceti blatul in cuptorul preaincalzit la 150 de grade Celsius pentru ~ 2 ore, el trebuie sa se usuce in interior daca impartiti cantitatea de bezea in trei blaturi mai subtiri bezeaua se va coace mai repede, cand primul blat este aproape gata, ma apuc sa fac a doua portie de bezea, dar asta in cazul in care nu-mi incap amandoua blaturi de bezea in cuptor dintr-o data.


Preparare crema:


1. Mixati galbenusurile cu zaharul pana la consistenta unei creme si o puneti pe foc la bain-marie impreuna cu laptele, amestecand in continuu, o tineti pe foc pana se ingroasa suficient.


2. Mixati untul moale pana devine alb si pufos, continuati sa mixati la viteza mica si adaugati in unt cate o lingura din compozitia de galbenus fiert, racita la temperatura camerei pana o inglobati pe toata, la sfarsit adaugati cacao.


3. Asezati blatul de bezea pe un platou uns cu putina crema, impartiti crema in 3 parti si asamblati blaturile astfel incat a treia parte de crema sa ajunga si pentru imbracat marginea tortului.


Ornati tortul dupa fantezie, il tineti in frigider pentru 12 ore ca sa se intrepatrunda bine crema cu bezeaua. Pofta buna !

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Aniela_Marinescu

    Aniela_Marinescu (Chef de cuisine):

    Am facut si eu tortul si e f bun. Am insa nelamuriri la cum se face blatul de bezea corect,pentru ca am respectat temperatura si fiecarea foaie am tinut o max 30 min si nu am fost multumita de cum au crescut. Dar per total e un tort f bun,merita incercat.

  • Aura_Oltenceanu

    Aura_Oltenceanu (Chef de cuisine):

    am testat-o ! A iesit perfect-dar am facut trei blaturi (fiecare din 2 albusuri )ca sa iasa un tort de inaltime normala-10cm . Este demential-n-a ramas nimic pana dimineata ! :) :)

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Ana_Marocico

    Ana_Marocico (Bucatar) , 06 decembrie 2013

    Delicios

  • tab1ta

    tab1ta (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

    Apetisant si bun!

  • Fara foto

    Victoria Neicu , 25 noiembrie 2013

    Crina Nechifor foarte corect asa este acuma am citit mai atent

    • Fara foto

      Crina Nechifor , 25 noiembrie 2013

      Crina Nechifor foarte corect asa este acuma am citit mai atent

    • Fara foto

      Veronica Catana , 24 noiembrie 2013

      arata minunat.

    • Fara foto

      Elena Florescu , 24 noiembrie 2013

      e foarte buna.

    • Fara foto

      Lumi Nick , 02 noiembrie 2013

      e minunat!

    • Fara foto

      Cerasela Radu , 03 octombrie 2013

      super tort! chiar nu stiam ce sa fac de ziua nepotelei mele

    • Fara foto

      Ciubotaru Florentina , 25 septembrie 2013

      daca cititi cu atentie scrie:din aceasta compozitie vor rezulta doua blaturi de beazea.

    • Fara foto

      Victoria Neicu , 24 septembrie 2013

      Crina Nechifor foarte corect asa este acuma am citit mai atent

    • Fara foto

      Daniela Vasile , 24 septembrie 2013

      nu inteleg ceva;fiecare blat se face din 4 albusuri,zahar,nuca amidon? sau din aceste cantitati compozitia rezultata se imparte pt blaturi?

    • Fara foto

      indigo , 14 aprilie 2010

      reteta asta este la fel ca reteta de snickers. Tot timpul ma intrebam cine o fi inventat-o...acum am raspunsul.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      O minune de bunatate...felicitari !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Nota 10 cu felicitari.

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

      mersi de compliment, eu nu am o metoda speciala la asezat nucile , fac aceasta procedura cu maina :)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

      Felicitari! Este un tot minunat. L-am facut o data, este meticulos,dar deosebit de bun.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

      Un tort excelent - felicitari!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

      deosebit!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      super tortu dar cum asez nucile pe margine ,e vre-o metoda mai usoara ca eu ma chinui nitel

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      Frumoasa prezentare,delicios....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

12h

36 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 blaturi de bezea:
  • 4 albusuri
  • 200 gr. zahar fin
  • 2 pahare miez de nuci caju
  • nuci sau alune ( ideal ar fi sa folositi nucile caju care sunt folosite in reteta originala ) maruntite nu foarte tare si putin uscate la cuptor pana au miros de prajit
  • eu le-am rupt cu mana
  • alunele puteti sa le maruntiti cu ajutorul unui facalet
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • Pentru crema:
  • 150 de ml. lapte
  • 4 galbenusuri
  • 75~100 gr zahar
  • 300 gr unt
  • 1 lingura cacao

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Anastasia

Tort pruna beata

Puneti la inmuiat prunele uscate in alcool pentru 5~6 ore. Mixati ouale cu zaharul pana se mareste

11 voturi    11 comentarii
12h
Prajituri

Chec la microunde

In fiecare cana punem 4 linguri de faina rase, 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar rase si cate

39 voturi    20 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje

Choux à la Crème

Preparare aluat : Se aduce la fierbere laptele ,apoi se adauga untul si se mai aduce odata la

24 voturi    17 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Ana_Marocico (Bucatar)

Delicios

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu frisca si nuci caramelizate

Tort cu frisca si nuci caramelizate

Blat: se separa galbenusul de albus. Albusurile se bat spuma cu zaharul (400 gr). Se toarna galbenusurile peste albus, se adauga si

3 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu piersici si afine

Tort cu piersici si afine

Se fierb 100 g. zahar cu 100 ml. apa pana se obtine un sirop gros, care se amesteca apoi cu lichiorul. Se insiropeaza fiecare blat cu

1 vot    3 comentarii
5h
Torturi