autor:

valentina ionita

» » , , Aperitive cu brinza, Aperitive cu carne, Aperitive cu legume

VINETE SI DOVLECEI PANE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1.Prima varianta


Vanata si dovlecelul se spala,se sterg bine,se indeparteaza capetele,apoi se taie pe oblic in felii de cca 1,5 cm,se sareaza,se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa cca 10 min,dupa care se preseaza usor in palme pentru a iesi surplusul de apa si se sterg din nou cu un servetel din hartie.


Pe fiecare felie de vanata se aseaza feliute subtiri de usturoi, de cascaval,se condimenteaza dupa gust, iar deasupra se aseaza o felie de dovlecel.


Se preseaza ,se dau prin pesmet,prin ou batut amestecat cu sare, piper, dupa gust si din nou prin pesmet.


Se lasa cateva minute sa se usuce si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.


2.A doua varianta: folositi sunca de Praga , sunca presata sau jambon si procedati la fel ca la prima varianta cu diferenta ca adaugati si felii de sunca deasupra cascavalului.


Vor iesi la fel de delicioase.


Se servesc atat reci cat si calde.


Se pot servi si cu un sos de smantana amestecata cu putin usturoi,zeama de lamaie si marar verde tocat fin.

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine):

    au iesit bune dar totusi feliile de dovlecei si vinete trebuie taiate mai subtire.

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine):

    am preparat ambele variante au iesit super,eu am indepartat si coaja de la vanata si dovlecel.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    O bunatate !

  • 26 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2014

    merci mult

  • Fara foto

    Cabuz Corina , 03 iulie 2014

    super gustos

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    Multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

      Bune mai sunt !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Bune, bune!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Va multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Sunt foarte bune !

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Azi 09-05-2010, am descoperit reteta ta !!!, Urmarea?, am salvat-o ! Deabia astept sa o fac !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Va multumesc mult...

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      imi plac la nebunie dovleceii pane.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Foarte delicios si usor.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Multumesc mult dragele mele...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      O bunatate,dar ce nu ai tu bun draga Valentina.Toate preparatele tale sunt un deliciu.Felicitari.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2010

      O bunatate,imi place foarte mult !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Va multumesc mult pentru aprecieri si va spun sincer ca n-o sa regretati alegerea facuta...

    • Fara foto

      narcis , 31 decembrie 2009

      desi nu sunt in tara... dar asa de dor imi este de mancarea romaneasca...acum de sarbatori am facut salata de beouf.. si chiar mi-a iesit foarte buna... sunt stabilit in germania ... si vreau sa va spun sincer ca mancarea romaneasca este mult mai buna decat ce-a a nemtiilor..are mult gust..desi nu prea am timp prea mult sa gatesc.. dar o sa incerc sa fac o retata pe care mi s-a parut foarte interesanta... vinete si dovlecei pane...felictari pentru acest site..si sarbatori fericite

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      O bunatate,felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Multumesc...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      si noua ne plac ft mult:)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Multumesc...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Ce reteta interesanta, super!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Cu mujdei de usturoi le servim si noi.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Foarte bun!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Noi le servim c mujdei de usturo. Un deliciu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

91 voturi

Ingrediente

  • o vanata
  • un dovlecel
  • 100 g cascaval
  • 2 oua
  • pesmet
  • zeama de lamaie
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare,piper
  • sunca de Praga
  • sunca presata sau jambon
  • Eu am folosit mini baton sunca de Praga,se preteaza mai bine la feliile de vanata si dovlecel.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

7 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

39 voturi    47 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

merci mult

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu legume
Crocodil din castraveti

Crocodil din castraveti

Mai intai taiati de-a lungul castravetelui o fasie de castravete de cam jumatate de centimetru.   Intoarceti castravetele cu

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Tarta cu cas de oaie si dovlecel

Tarta cu cas de oaie si dovlecel

Curatam dovlecelul, ii scoatem samburii si apoi il dam pe razatoarea cu gauri mari. Tot pe razatoarea cu gauri mari dam si casul de

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje