Laura Adamache, blogger culinar si autor de carti de bucate

O cunoastem si o urmarim pe Laura Adamache de cativa ani si o admiram pentru toate retetele plus fotografiile minunate. Recunoastem ca am pierdut multe ore rasfoindu-i retetele de pe blog si ca nu ne-a dezamagit niciodata.

Laura Adamache, blogger culinar si autor de carti de bucate

Am aflat cu mare bucurie ca a lansat patru volume de carti de bucate, o parte dintr-o serie mai lunga numita “24 de retete delicioase si usor de preparat“ - editate de Sian Books, parte din Editura All, iar Gustos.ro a fost prezent la aceasta lansare.

Cand o cunosti pe Laura Adamache personal, iti dai seama ca nu este doar un profesionist in arta culinara, ci si o persoana minunata. Am fost alaturi de ea la evenimentul de lansare, ne-am bucurat in fiecare moment de reusita ei si am izbutit ii smulgem cateva raspunsuri la intrebarile pregatite pentru interviu.

Gustos.ro: O sa fim directi si o sa te intrebam din start cum te simti ca autor culinar publicat? :)
Laura Adamache: Atunci o sa vin si eu cu un raspuns direct si o sa va spun ca ma simt excelent. De cand am inceput lucrul la aceste delicioase cartulii, am avut ocazia sa trec printr-o multime de senzatii. Am invatat enorm de multe lucruri noi, am avut emotii, am obosit, am ras si chiar am plans de cateva ori din cauza fotografiilor care nu-mi ieseau asa cum doream.

Gustos.ro: Fotografiile din carte iti apartin?

L.A.: Da, toate fotografiile din cele patru carti imi apartin. Imi amintesc o zi simpatica din luna martie, cand dupa 7 retete facute in aceeasi zi si circa 900 fotografii, m-am trezit cu mana dreapta complet amortita. Am fost nevoita sa iau o pauza de 2 zile ca sa permit febrei musculare sa ma lase in pace. :)
G: Cum s-a produs intalnirea cu cei de la editura All / Sian Books si cum a luat nastere ideea publicarii cartilor?
L.A.: Propunerea a sosit undeva in luna ianuarie. Am fost intrebata de cei de la editura All daca mi-as dori sa imi vad retetele intr-o serie de carti de bucate si bineinteles ca raspunsul meu a fost da. Am venit in Romania unde au urmat cateva intalniri cu cei de la editura si, dupa ce am pus la punct detaliile, m-am apucat de lucru.
G: Ai in plan si alte carti culinare cu tine ca autor?
L.A.: Da. Din aceasta serie vor mai face parte inca alte 11 carti, dupa care va urma un proiect mai amplu. Sigur voi reveni cu detalii intr-un viitor apropiat.
G: Sa ne intoarcem la inceputuri, care este povestea blogului tau?
L. A.: Blogul meu s-a nascut din intamplare. Acum mai bine de 5 ani, intr-o zi de martie, am hotarat sa imi creez un mic coltisor al meu unde sa imi adun retetele. Imi placea sa gatesc foarte mult, dar inca nu ajunsesem dependenta de bucatarie. :) Am postat cateva retete, apoi m-am oprit. Am uitat de blog pentru cateva saptamani si cand mi-am amintit de el, am intrat repede sa vad cate comentarii primisem. Nu stiu de ce aveam impresia ca daca ai un blog si postezi ceva, trebuie neaparat sa apara si cateva comentarii. :) Normal ca acest lucru nu s-a intamplat si eu m-am simtit atat de dezamagita, incat am vrut sa il sterg. Sotul meu a insistat sa nu fac acest lucru si acum ma bucur enorm ca l-am ascultat. Niciodata nu mi-am inchipuit ca datorita blogului, voi reusi intr-o zi sa tin in mana propriile mele carti de bucate.
G: Daca am sta la masa cu tine, ce mancare am avea?
L.A.: Pentru ca este vara, v-as propune un meniu lejer. V-as invita sa serviti un delicios carpaccio de caracatita, urmat de o portie de tagliatelle cu ton si masline. Am incheia masa in fata unui semifreddo de cafea. Suna destul de tentant? :)
G: Da, da. :)

G: Ai vreun sfat pentru bloggerii culinari aflati la inceput de drum?
L.A.: Eu consider ca exista doua lucruri absolut esentiale pentru a avea un blog de succes: rabdarea si perseverenta. Bloggerul incepator nu trebuie sa isi inchipuie ca succesul apare dupa 2-3 postari. Si nici nu trebuie sa se opreasca dupa 2-3 retete postate. Sunt convinsa ca un blogger care iubeste cu adevarat bucataria, nu va face greselile de mai sus.

G: Faci niste fotografii senzationale, se pot vedea si in cartile tale sau pe blog, cam cat dureaza pregatirile pentru o sedinta foto?
Pot spune ca in timpul pregatirii celor patru carti, casa mea a aratat ca un camp de lupta. Nu imi amintesc sa fi fost atata dezordine vreodata.:)) Am socat si cateva persoane care mi-au calcat pragul in acea perioada si am fost nevoita sa dau explicatii pentru starea jalnica in care se afla casa. O singura sedinta foto nu dureaza foarte mult. La inceput imi era mai greu, pentru ca desi gandeam “atmosfera” fiecarei retete in parte, constatam ca nu arata atat de bine cand o puneam in practica. Apoi am invatat sa ma relaxez si sa las lucrurile sa vina de la sine. In acest fel, am obtinut cele mai frumoase fotografii. Cand am fost in pana de idei, nu am alergat pe site-uri de profil sa ma inspir, ci m-am relaxat. Am facut o pauza, am baut un pahar rece cu apa, m-am ocupat de altceva si apoi fotografiile mi-au iesit exact cum le doream.
Pe scurt:
Care este felul tau culinar preferat? (la ce nu ai putea sa renunti pentru nimic in lume)
Nu cred ca as putea renunta la carne, peste si fructe de mare.
Ce ustensila din bucatarie iti este indispensabila?
Mainile imi sunt indispensabile. Pentru absolut orice ustensila din bucatarie se pot gasi variante.
Bucatarul preferat?
Gordon Ramsay
Fructul sau leguma preferata?
Sparanghelul si smochinele proaspete.
Bucataria preferata?
Bucataria italiana

Gustos.ro: La final, ca sa nu plecam cu mana goala, ce reteta gustoasa recomanzi cititorilor nostri.

L.A.: Pentru ca tot este sezonul cireselor, va propun urmatoarea reteta:
Supa de cirese si vin rosu
Ingrediente pentru 2 persoane
350 g cirese
280 ml apa
280 ml vin rosu de buna calitate
100-125 g zahar brun
1 baton scortisoara
2-3 cuisoare
2-3 pastai cardamom
1 lamaie mica (doar sucul)
1 baton vanilie
Mod de preparare
1. Curatam samburii cireselor, cu mare grija, astfel incat ciresele sa ramana intregi.
2. Punem intr-o oala apa amestecata cu vinul, batonul de vanilie despicat pe lungime, zaharul, scortisoara, cuisoarele, pastaile de cardamom zdrobite.
3. Lasam siropul pe foc mic spre mediu pana cand zaharul este complet dizolvat.
4. Adaugam ciresele si sucul de lamaie. Le fierbem cca 15-20 minute sau pana cand sunt patrunse bine dar nu foarte moi.
5. Scoatem ciresele cu o paleta si le punem intr-un vas de plastic.
6. Reducem siropul pe foc mic pana capata o consistenta foarte usor cremoasa. In 10-15 minute, se reduce exact cat trebuie. Consistenta nu trebuie sa fie foarte densa, ci asemanatoare unui sirop concentrat.
7. Strecuram siropul peste cirese si il lasam sa se raceasca dupa care il bagam in frigider pentru 1-2 ore.
8. Putem servi supa ca atare sau in combinatie cu iaurt, crema de vanilie sau de lapte, frisca, etc.
9. Este delicioasa. Pofta buna!

Gustos.ro: Multumim, Laura, pentru interviu si pentru reteta. Iti uram mult succes in continuare!

Sursa foto: LauraAdamache.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise