Distractie in bucatarie cu Alice Ciobanu

Putem spune despre "Interviurile Gustos.ro" ca este una dintre sectiunile noastre de suflet. Asadar, si in aceasta saptamana va prezentam un interviu cu una dintre utilizatoarele noastre dragi. In aceasta saptamana, invitatata noastra este Alice Ciobanu, Chef de Cuisine pe Gustos.ro si autoarea blogului Tara Bucatelor.    De-a lungul anilor, ea ne-a incantat cu peste 130 de retete minunate, care mai de care mai diferite. Alice pregateste un pilaf de pui cum doar la mama acasa poti sa mananci, dar si deserturi delicioase precum prajitura racoroasa sau cheesecake-ul cu crema de lapte si dulceata de cirese. Cunoaste secretul caramelelor care ti se topesc in gura si, de sarbatori, pregateste un cozonac caruia n-ai cum sa-i rezisti. E aproape imposibil sa nu ti se faca pofta atunci cand te uiti pe profilul ei. Cu toate acestea, Alice nu s-a nascut invatata si nu ii este deloc rusine sa recunoasca acest lucru. In continuare, va invitam sa o cunoasteti si voi mai bine. Multumim ca ai acceptat invitatia noastra, Alice!  

Distractie in bucatarie cu Alice Ciobanu

1. Cand ai gatit pentru prima data si ce anume te-a determinat sa o faci?
Am gatit foarte tarziu, abia dupa ce m-am maritat. Eram singuri, socrii erau plecati la munca la tara cu saptamanile, asa incat trebuia sa supravietuim cumva. Nu poti trai cu omleta si cartofi prajiti saptamani la rand. Am gatit ciorba si prima data a fost o catastrofa. Am plins mult, a dres-o sotul cu niste bulion si-am mancat, ma rog, am incercat sa mancam. Apoi ne-am ambitionat si ne-am zis ca trebuie sa reusim.
2. Cum a aparut pasiunea ta pentru gatit si cum ai hotarat sa creezi un blog culinar?
Pasiunea pentru a gati a aparut, de fapt, a fost consecinta a aparitiei blogului si nu invers. O prietena mi-a aratat un blog si asta a fost! Restul e poveste!
3. Ai ucenici in bucatarie sau preferi sa gatesti singura, fara sa te incurce nimeni?
Da, am. Sunt o norocoasa din punctul asta de vedere. Sotul meu e sous-chef :) si debarasator si de cele mai multe ori el e responsabil si de spalatul vaselor. Gatim impreuna, toti trei, adica si cea mica, Miruna, care face acusi 4 ani. Ne jucam cu totii si ne distram, asa incat la noi nu e nicicind ordine si disciplina si nici nu avem pretentia ca gatim ca intr-un restaurant cu stele Michelin. E fun!

4. Care este preparatul pe care il adorai in copilarie si pe care il gatesti si tu acum?
Supa de pui cu galuste de gris si paste cu nuci!
5. Daca ar fi sa pleci pe o insula pustie (unde ar exista, ca prin minune, si o bucatarie utilata special), care ar fi cele 5 ingrediente pe care le-ai lua in bagaj?
Cartofi, carne, scortisoara, ceapa rosie, miere si cafea pentru mine.
6. Fiecare dintre noi se indragosteste la un moment dat de un anume preparat. Care este reteta ta preferata?
Parfe de ciocolata si cafea si, mai nou, carnea de oaie gatita in stil marocan cu multe condimente, fructe si cuscus.
7. In ce tara ai vrea sa calatoresti doar pentru mancarea specifica locului?
Oh, trebuie sa aleg numai una? Maroc, clar. Si poate fi si un oras? Ierusalim fara doar si poate! E un melanj de istorie, de mancarruri, arome, cultura, religie. Il ador!
8. Unii fac o pasiune pentru cartofii prajiti, altii pentru ciocolata sau tot felul de dulciuri. Tu ai vreo placere vinovata?
Multe :) ,dar hai sa dau numai doua: ciocolata si apoi inghetata pe care o maninc de regula iarna.

9. Ne poti impartasi un truc preferat pe care il folosesti in bucatarie?
Pai, nu cred ca am. Sincer.
10. Exista vreun bucatar renumit pe care il urmaresti la televizor sau pe Internet?
Gordon Ramsay.
11. Cu ce te ocupi in momentul de fata? Ai vreun vis pe care ai vrea sa il implinesti in viitor, legat de dragostea ta pentru bucatarie?
Am multe lucruri pe care le fac si care sunt legate extra-blog, intr-un domeniu cu totul si cu totul diferit si in care voi excela in viitorul mai putin indepartat. Sper! Legat de bucatarie sau, mai bine spus, de ceea ce implica asta, da, mi-ar placea sa calatoresc si sa scriu despre ce gatesc altii.
12. Ce sfaturi le-ai da bucatarilor incepatori?
Sa fie veseli, perseverenti si indragostiti de ingrediente. E simplu. Si-apoi povestea se va scrie singura.
Multumesc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise