Aceste alimente ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism, reducand inflamatia si protejandu-ne de arsurile solare, ce pot conduce la deteriorari ale pielii si pot favoriza chiar si aparitia cancerului.
Migdalele sunt bogate in vitamina E, un antioxidant care protejeaza pielea de lumina soarelui. Uleiul de migdale si laptele de migdale sunt printre cei mai populari protectori impotriva razelor UV, mentinand pielea fina si catifelata.
Ceaiul verde are un continut ridicat de folifenoli, niste antioxidanti care reduc inflamatiile si stimuleaza celulele pielii. Consumul de ceai verde atenueaza deteriorarile cauzate de arsurile solare si de expunerea prelungita la soare. De asemenea, studii recente au aratat ca ceaiul verde ajuta la prevenirea cancerului si opreste dezvoltarea tumorilor de piele.
Somonul are un continut bogat in acizi grasi omega 3, ce ajuta la mentinerea unei pieli frumoase si radiante. Acesti acizi grasi mentin pielea hidratata, oferindu-i stralucire. De asemenea, somonul ajuta pielea in cazul arsurilor solare si a expunerii prelungite la soare.
Rosiile sunt bogate in licopen, un antioxidant care reduce inflamatiile cauzate de razele UV, prin neutralizarea moleculelor produse din expunerea prelungita la soare. Rosiile procesate folosite in ketchup, supe sau sucuri contin un nivel mai ridicat de licopen.
Morcovii contin o cantitate importanta de beta-caroten, un antioxidant puternic ce ajuta la mentinerea sanatatii pielii si previne aparitia multor afectiuni. Beta-carotenul actioneaza asupra imbatranirii premature si ajuta la protectia pielii impotriva arsurilor solare. Consumati regulat, morcovii ne ajuta sa ne protejam de razele soarelui. Acest lucru nu inseamna insa ca putem renunta la crema de protectie.
Comentarii