1. Citeste instructiunile aparatului de pregatit inghetata
Multe dintre aceste aparate au un bol care trebuie sa fie inghetat inainte de a pregati inghetata. Nu sariti peste acest pas! Intr-un bol care nu este complet inghetat inghetata se va pregati mult mai greu, iar rezultatul final nu va fi acelasi.
2. Nu umpleti prea mult aparatul de facut inghetata
In momentul in care inghetata este batuta, volumul ei se mareste, asadar are nevoie de spatiu pentru a "creste". Cel mai indicat este sa umpleti doar 2/3 din recipient.
3. Asigura-te ca inghetata este rece inainte sa o bagi la frigider
Indiferent de reteta pe care o urmati, acesta este un pas universal: baza inghetatei nu se baga la congelator decat atunci cand se raceste. O baza rece va ajuta inghetata sa inghete mult mai repede si sa aiba o textura mai cremoasa. Lasati baza de inghetata in frigider pentru cel putin o ora inainte de a o baga in congelator.
4. Adauga putin alcool pentru o textura cremoasa
Daca adaugi o cantitate mica de alcool inghetata va deveni mai moale si mai aerata, deoarece alcoolul nu ingheata. Nu exagerati insa cu cantitatea de alcool adaugata!
5. Nu adaugati prea multe ingrediente
Nu este nevoie sa adaugati de prima data toate drajeurile, nucile, fulgii de migdale sau ciocolata pe care ii aveti prin casa. Alegeti unul sau doua ingrediente, iar pe celelalte le puteti adauga in momentul servirii.
6. Adaugati ingredientele extra la final
Cu 1 minut inainte de a termina de batut inghetata, adaugati nucile/alunele/fulgii de ciocolata sau orice alte ingrediente va plac. Nu este necesar ca acestea sa fie batute intregul timp, ci doar 1 minut pentru a avea timp sa se omogenizeze compozitia.
7. Transfera inghetata intr-o cutie inchisa ermetic
De asemenea, este indicat sa o acoperi cu folie alimentara. O depozitare corespunzatoare va face ca inghetata sa aiba o textura mai buna, prin impiedicarea formarii cristalelor de ghetata pe suprafata sa.
Comentarii