Cum preparam sosul Alfredo pentru paste

Secretul Sosului Alfredo e combinatia perfecta de ingrediente si tehnica folosita. Spre deosebire de alte feluri de mancare tipic italiene, sosul Alfredo e foarte bogat, ingredientul sau principal fiind smantana dulce. Se serveste de obicei alaturi de paste.

Cum preparam sosul Alfredo pentru paste

Iata de ce ingrediente ai nevoie:

smantana dulce, patrunjel, sare, piper, unt, parmezan

Sosul se prepara foarte repede si poti chiar modifica ingredientele, pentru a face sosul mai sanatos sau pentru a-l servi celor care nu tolereaza grasimile.

Odata ce ai ingredientele pregatite, iata ce trebuie sa faci:

1. Pregateste tigaia

Cel mai bine e sa incalzesti putin tigaia pe foc, apoi sa o racesti cu putina apa. Cand tigaia e pusa deoparte, adauga smantana, obisnuieste-o cu tigaia incalzita, apoi pune-o pe foc.

2. Amesteca frecvent

Ca sa nu se arda smantana, amesteca din cand in cand si nu pleca de langa tigaie, ca sa te asiguri ca totul decurge conform planului.

3. Nu adauga parmezanul cat timp tigaia e pe foc

Daca vei adauga parmezanul si untul cat tigaia cu smantana e inca pe foc, sosul se va taia. Asadar, adauga untul topit si parmezanul cand asezi tigaia deoparte. La sfarsit, adauga si patrunjelul, sarea si piperul si incorporeaza bine totul.

4. Prepara pastele cu ceva timp inainte

Sosul Alfredo se consuma imediat dupa ce e pregatit asa ca, daca vrei sa il adaugi peste paste, e bine ca pastele sa fie fierte atunci cand sosul e gata.

5. Adauga toppinguri

Sosul Alfredo e un sos versatil care se impaca bine cu tot felul de toppinguri. Se potriveste bine cu carne si fructe de mare, dar si cu legume. Incalzeste toppingurile intr-o alta tigaie sau pe gratar si adauga-le abia la sfarsit, peste sos si paste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise