Cum sa scapi de mirosul nedorit din caserole

Caserolele sunt o minune a bucatariei moderne: le poti folosi pentru a stoca mancarea in frigider sau pentru a lua pranzul la pachet, sunt foarte accesibile din punct de vedere al pretului, nu ocupa mult loc si sunt disponibile intr-o varietate de forme, marimi si culori.   Dar pe langa toate aceste calitati pe care le poseda, exista totusi un aspect ce ne poate da dureri de cap in ceea ce priveste caserolele: curatarea lor.    Iata cateva metode eficiente pentru a indeparta murdaria si mirosurile neplacute:  

Cum sa scapi de mirosul nedorit din caserole

1. Pune sare in ele atunci cand nu le folosesti. Chiar daca speli caserolele imediat ce le-ai folosit, de multe ori, mirosul persista. Si ati putea fi surprinsi ca o cantitate mica de sare presarata in interiorul recipientului va rezolva aceasta problema.
2. Expune recipientul la lumina soarelui. Lumina soarelui rezolva aproape toate problemele; asa se intampla si in cazul mirosurilor neplacute din caserole.
3. Foloseste otet. Dupa ce speli cu apa si detergent caserolele, adauga putin otel in acestea si tine-l aproximativ 3 minute. Spalati din nou caserola si va fi ca noua, deoarece otetul actioneaza eficient asupra diverselor mirosuri.
4. Tineti ziare in interiorul caserolelor peste noapte (sau mai mult). Nu stim cu exactitate cum actioneaza ziarul asupra mirosului neplacut, insa, veti observa si voi ca hartia de ziar reuseste sa neutralizeze mirosurile din recipientele din plastic.
5. Bicarbonatul de sodiu. Proprietatile de curatare ale bicarbonatului nu sunt deloc noi, insa folosirea lui pentru indepartarea mirosurilor si a petelor pe diverse suprafete este inca foarte des intalnita. Nu trebuie decat sa amestecam bicarbonat cu putina apa calda si sa lasam pasta rezultata pe zonele "afectate". Asigurati-va ca ati clatit corespunzator recipientul inainte de a-l folosi din nou.
Voi mai cunoasteti si alte metode de eliminare a mirosurilor neplacute?
Sursa articol si sursa foto: www.food52.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise