Aluat frantuzesc

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente (1): 1000 g faina de patiserie, 125 g unt (moale), 15 g sare, 550 ml apa racita, grasime pt. impachetat (unt sau margarina), 125 g faina pt impachetat
  • Ingrediente(2): 700 g faina de patiserie, 100 g margarina, 20 g sare, 480 ml apa, 1000 g margarina(unt) pt. impachetare

Mod de preparare

Se amesteca faina de patiserie si untul. In loc de unt se poate folosi margarina pentru creme(moale). Se amesteca pentru a se omogeniza. Se dizolva sarea in apa rece si se adauga peste mixtura de faina si unt. Se amesteca pina se formeaza un aluat de consistenta medie. Nu se supramixeaza!

Acest aluat se foloseste pentru a obtine o serie de produse, cum ar fi: tarte cu fructe, napoleon, scoici, rulouri, palmieri, placinte etc

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise