Aluat pentru eclere si choux - reteta pas cu pas

Iata cum sa prepari un aluat ideal pentru eclere, choux, profiterol, prajitura Paris-Brest, ecler la tava, pas cu pas. Reteta noastra detaliata iti ofera toate secretele pentru a obtine eclere frumoase si delicioase. Incearca acum aceasta rețeta simpla si vei obtine eclere perfecte!

Ingrediente

  • 75 ml apa
  • 75 ml lapte
  • 60 g unt gras
  • un varf de cutit sare
  • 120 g faina
  • 150 g oua (3-4 oua)

Mod de preparare

Pregatirea ingredientelor: masoara toate ingredientele si pune-le la indemana. Asigura-te ca ouale sunt la temperatura camerei.

Preincalzeste cuptorul la 200°C si pregateste o tava cu hartie de copt sau plansete de silicon.

Pune apa, laptele, sarea si untul intr-o cratita si încalzeste la foc mediu pânaa cand untul este complet topit si amestecul incepe sa fiarba.

Dupa ce amestecul a inceput sa fiarba, adauga faina intr-o singura transa. Amesteca continuu folosind o lingura de lemn, pana cand aluatul devine omogen si se desprinde de peretii cratitei. Aluatul ar trebui să formeze o minge si sa lase urme atunci cand amesteci.

Redu focul la minim si gateste aluatul timp de 1-2 minute, amestecand continuu. Scopul este sa evaporam excesul de umiditate din aluat, ceea ce il va face sa se comporte mai bine în cuptor. Cand s-a format o pelicula pe fundul vasului, este gata.

Dupa ce ai gatit aluatul, transfera-l intr-un bol si lasa-l sa se raceasca timp de aproximativ 5 minute.

Incepe sa incorporezi ouale in aluatul racorit. Este important sa adaugi ouale unul cate unul si sa amesteci energic după fiecare adaugare. Aluatul va parea initial ca nu se combina bine cu ouale, dar dupa un pic de amestecare va deveni omogen.

Dupa ce ai adaugat ouale, verifica consistenta aluatului. Daca aluatul este suficient de moale si lucios si formeaza varfuri cand ridici lingura din el, este gata. Daca aluatul este prea gros, poti adauga inca putin ou, incorporand-ul treptat pana cand obtii consistenta dorita.

Transfera aluatul intr-o punga de patiserie sau intr-un sac de decorare prevazut cu un dui rotund sau stelat.

Pe tava pregatita, pipeaza aluatul in forme lungi si subtiri, cu o lungime de aproximativ 10-12 cm, lasand spatiu intre ele pentru a se extinde in timpul coacerii.

Introdu tava in cuptorul preîncalzit si coace eclerele la 200°C timp de 15 de minute fara ventilatie si inca 20 de minute la 170 de grade C cu ventilatie pana sunt uscate complet.

Dupa coacere, scoate eclerele din cuptor si lasa-le sa se raceasca complet pe un gratar.

Ai obtinut eclere prefecte, gata pentru umplere și glazurare.

Aluatul de eclere il poti folosi pentru a face niste delicioase choux a la creme, prajitura ecler la tava sau un savuros profiterol. Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise