Aluat pentru pizza

Reteta de aluat pentru pizza. Aluat pentru pizza reteta simpla pas cu pas. Reteta rapida de aluat pentru pizza. Reteta de aluat dospit pentru pizza.

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g făină de grâu (de tip 00)
  • 300 ml apă călduță
  • 7 g drojdie uscată (1 plic)
  • 10 g sare
  • 15 ml ulei de măsline
  • optional: 1 linguriță de zahăr

Mod de preparare

Reteta de aluat pentru pizza este simpla si se prepara foarte usor.

Într-un bol amestecă făina cu sarea.
Într-un alt vas, dizolvă drojdia uscată în apa călduță și lasă amestecul să stea 5 minute. Dacă vrei să accelerezi activarea drojdiei, adaugă zahărul, opțional.

Adaugă treptat amestecul de drojdie și uleiul de măsline în castronul cu făină, amestecând continuu cu spatula de lemn. Frământă aluatul timp de 10 minute, până devine elastic și omogen. Dacă este necesar, adaugă făină sau apă pentru a ajusta consistența.
Acoperă castronul cu un prosop umed și lasă aluatul să dospească timp de 1-2 ore, sau până își dublează volumul.

Preîncălzește cuptorul la 220°C (428°F) și pregătește tava de pizza cu hârtie de copt.
Împarte aluatul pentru pizza în două părți egale și întinde fiecare bucată într-o formă rotundă sau în forma dorită.
Adaugă toppingurile preferate și coace pizza timp de 10-12 minute, sau până când blatul devine auriu și crocant. Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise