Alune si stafide in miere cu rom

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 50 gr miez de nuca
  • • 50 gr migdale
  • • 50 gr alune de padure
  • • 50 gr stafide
  • • 300 gr miere
  • • 25 ml rom

Mod de preparare

1. Se pun toate alunele intr-o tava de copt si se dau la cuptorul incins la 200ᵒC pentru 8-12 minute, pana se prajesc usor.

2. Se lasa alunele sa se raceasca, apoi se pun pe un prosop de bucatarie si se freaca, pentru a indeparta orice coaja desprinsa.

3. Intr-o cratita mica, se pune miere cu romul pe foc potrivit 3 minute.Se adauga alunele si stafidele, se amesteca bine si se ia de pe foc.Se pune amestecul in borcan, se inchide borcanul cu capac si se lasa sa se raceasca.Se pastreaza intr-un loc uscat si racoros.

4. Se pot servi alaturi de inghetata, deserturi cu ciocolata sau se pot folosi ca ornament la diferite preparate.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise