Ananas prăjit

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o conservă ananas rondele,
  • și opțional - 2 mere mari,
  • 100 g făină,
  • 4 linguri zahăr,
  • 10 g praf de copt,
  • 1 ou mare,
  • 100 ml lapte,
  • ulei pentru prăjit,
  • miere.

Mod de preparare

Desfacem conserva și punem la scurs feliile de ananas.

Într-un castron batem oul cu zahărul, adăugăm laptele, făina cernută și praful de copt.

Amestecăm bine până la omogenizare.

Se lasă aluatul cel puțin 30 minute, apoi introducem feliile de ananas în aluat și le lăsăm acolo.

În cazul în care optați să faceți și mere, acestea se curăță de coajă și de căsuța cu sâmburi folosind acel instrument special ce ne ajută să nu distrugem mărul :)

Se taie rondelede 1 cm, pe care le ținem în apă cu zeamă de lămâie să nu oxideze.

Punem ulei într-o tigaie la încins.

Prăjim pe rând ananasul pe amble părți până se rumenește frumos.

Se scot pe un prosop de hârtie absorbant.

Merele se scot din apa cu zeama de lămâie pe un prosop de hârtie, după care se scufundă în aluat, apoi în uleiul încins.

Se servesc calde cu multă miere deasupra.

Merele le-am presărat cu puțină scorțișoară să fac deosebirea între ele ;)

Poftă bună.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise