Andive cu samburi de nuca si roquefort

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 andive,
  • 100 g samburi de nuca,
  • 4 mere,
  • 100 g roquefort.
  • Pentru sosul de branza: 75 g roquefort (Bucegi),
  • 1 lingura zeama de lamaie,
  • 1 catel de usturoi zdrobit,
  • 150 g iaurt natural,
  • 6 linguri patrunjel verde taiat cu foarfeca,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Spalati andivele si desfaceti frunzele. Curatati merele de coaja si taiati-le julienne, dupa ce ati indepartat semintele. Taiati branza bucatele si amestecati-o cu nucile, fasiile de mar si andivele si eventual presarati peste ele putina verdeata.Preparati sosul: puneti in blender branza faramitata, zeama de lamaie, usturoiul zdrobit, iaurtul si patrunjelul verde si amestecati-le pana ce obtineti un sos omogen. Gustati-l de sare si piper si turnati-l imediat peste salata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise