Andive cu sos de ghimbir

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 salate verzi, 1 andiva, 2 fire de ceapa verde.
  • Pentru sos: 4 linguri ulei de masline, 1 lingura zeama de lamaie, 3 linguri zeama de portocale, 1/2 lingurita ghimbir ras, 1 lingura miere de albine, sare.

Mod de preparare

Se spala frunza cu frunza sub jet de apa rece, se scurg intr-o strecuratoare, apoi se rup cu mana in bucati mari si se pun intr-o salatiera. Se desfac frunzele andivei, se spala sub jet de apa rece, se scurg si se adauga in salatiera impreuna cu ceapa curatata, spalata si taiata rondele.

Se amesteca cu grija ca sa nu se sfarame frunzele de salata si andive. Separat, se amesteca mierea de albine cu ghimbirul ras, sare, dupa gust, zeama de portocale, zeama de lamaie si ulei de masline.

Se bat cu mixerul ingredientele de mai sus pana se obtine un sos omogen si consistent, care se toarna peste salata, exact in momentul servirii.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise