Andive cu sos olandez

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g andive, suc de lămâie, sare, 200 ml sos olandez
  • Pentru sos: 125 g unt, 2 gălbenuşuri, lămâie, sare, o lingură apă

Mod de preparare

Se spală andivele, se curăţă şi se pun la fiert cu puţina apă cu suc de lămâie şi sare. Se lasă să fiarbă înăbuşit, pana se înmoaie. Se scot pe un platou, se scurg bine şi se toarnă sosul olandez.

Pentru sos: Se amestecă bine gălbenuşurile cu apa şi puţină zeamă de lămâie. Apoi, pe foc mic, sau la bain-marie, se amestecă continuu, se adaugă untul topit, sare şi zeamă de lămâie după gust, până se îngroaşă. Se serveşte la diferite legume fierte (sparanghel, conopidă), peşte rasol etc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise