Ardei copti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -ardei copti
  • -sare
  • -piper
  • -ulei
  • -otet
  • -zahar
  • -usturoi

Mod de preparare

Eu toamna fac o cantitate mare de ardei copti pe care ii spal bine, bine inainte de a-i coace si pe care nu-i sarez cand ii pun in oala dupa ce-i iau de pe foc (ca sa pastrez zeama care se scurge din ardei cand ii crap in varf la curatare). De aceea ardeii au zeama lor pe timp de iarna, zeama care le da un gust puternic de ardei copti. Ardeii ii fac fasii subtiri ca sa-i pot lua usor cu furculita (adica sa nu iau multi odata)-asta fac tot toamna. Iarna ii dezghet, le pun sare, piper, ulei in functie de cat este punga de mare, otet dupa gust, zahar dupa gust, amestec bine si bag la cuptorul cu microunde 15-20 minute sa fiarba. Apoi ii las sa se raceasca si pun usturoiul pisat (fiecare pune usturoi dupa cum ii place-noua de exemplu ne place mai usturoiat).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise