Ardei umpluti cu forta

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 20 de ardei grasi de marime potrivita
  • 500g ciuperci(champinnion) sau ciuperci de padure
  • o ceapa mare(aprox. 100g)
  • 500g rosii (sau 250 ml suc de rosii)
  • 200g de orez de buna calitate(cu bobul lung)
  • o legatura de patrunjel verde
  • sare,piper,boia de ardei dulce
  • o lingurita de legume deshidratate(optional)

Mod de preparare

Ardeii se spala ,se decupeaza in jurul cotorului, se curata de seminte ,pastrandu-se capacul

Ciupercile se taie in patratele de dimensiuni mici(dupa ce ,in prealabil s-au spalat in jet de apa)

Ceapa se taie cubulete de dimensiuni cat mai mici

Orezul se spala in mai multe ape

Patrunjelul se toaca (nu foarte marunt)

2/3 din cantitatea de unt, se topeste intr-un vas semiadanc in care se caleste o cantitate de 2/3 din ceapa taiata marunt pana cand ceapa devine transparenta dupa care se adauga orezul care se caleste la foc moderat pana cand si acesta devine transparent,iar apoi se adauga ciupercile car4e se calesc la foc iute un minut , dupa care se adauga o lingura de legume deshidratate, boia de ardei ,sare si piper dupa gust.

Rosiile se decojesc si se taie in cubulete de dimensiuni cat mai mici si se calesc impreuna cu ceapa ramasa in untul ramas si se codimenteaza cu sare, pipersi boia dupa gust.

Ardeii se asaza intr-un vas potrivit ,se umplu cu copozitia formata din ciuperci si orez si se acopera cu capacele rezultate in urma curatarii ardeilor.

Peste ardeii astfel umpluti,se toarna sosul de rosii si se completeaza cu apa pana acestia sunt acoperiti.

Vasul se introduce in cuptorul incins la foc mediu pentru o perioada de 30 min.

La sfarsit se adauga patrunjelul verde.

Se pot servi cu smantana.

Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise