Ardei umpluţi cu orez, dovlecei şi ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 ardei galbeni de mărime medie
  • 250 g orez ,
  • 2 dovlecei
  • 2 cepe ,
  • 4 linguri de crutoane(cubulete mici)
  • 1 legatură mărar,
  • 3 roşii ,3 ciuperci champignon mari
  • ulei,sare, piper, boia sau curry,

Mod de preparare

Ardeii se spală,se scobesc de cotoare şi de seminte.

Se curaţă dovleceii de coajă şi de seminţe,se rad pe răzătoarea mică.Se storc bine de zeamă.

Într-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si se căleşte ceapa tocată, cu rosiile curăţate de pieliţă si tocate.Se adaugă puţină apă,şi ciupercile curăţate si tocate. Apoi se adaugă orezul,(am folosit orez cu bobul mic rotund),crutoanele,condimentele si se lasă la foc mediu până scade zeama. Se adaugă mărarul tocat,şi se omogenizază compoziţia.

Se umplu ardeii şi se pun într-o oală,se adaugă apă şi zeama stoarsă de la dovlecei. Se fierb sub capac,la foc mic,aproximativ 40 minute,după care sunt gata.

Poftă Bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise