Ardei umpluti cu struguri

Se spala toate legumele, apoi morcovul curatat se taie rondele.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru borcan de 5 l)
  • 1,5 kg ardei grasi (potriviti de mari)
  • 2-3 ciorchine de struguri negri (boabe mari si aromate)
  • 1 ceapa
  • 1 conopida
  • 1 morcov
  • hrean
  • crengute uscate de marar
  • 1 crenguta cu frunze de visin,
  • 1 bucata mica de sfecla rosie (o felie)
  • 1 bucata mica de telina
  • saramura obtinuta din:
  • 5 l de apa calduta amestecata
  • cu 5 linguri rase de sare grunjoasa
  • 2 linguri de otet din vin

Mod de preparare

Se spala toate legumele, apoi morcovul curatat se taie rondele, hreanul betisoare, ceapa solzisori, telina si sfecla se taie in bucatele, conopida se desface in buchetele.

Ardeii se curata de cotoare si seminte, apoi se umplu cu boabe de struguri si se asaza in borcan, printre ei bagand bucatele de conopida, telina, sfecla, betisoare de hrean, solzi de ceapa, deasupra se pune o crenguta de marar uscat si crenguta cu 2-3 frunze de visin.

Se prepara saramura calda care se toarna in borcan, peste legume pana se umple bine, apoi se etanseizeaza cu capac. Se lasa sa se raceasca pana a 2-a zi, apoi se depoziteaza in locuri uscate si racoroase. Se consuma ca si muraturi.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise