Arosto con le patate (Cotlet de porc cu cartofi)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cotlet de porc
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 5 cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 pahar vin alb

Mod de preparare

Cotletul de porc se spala, se usuca cu un servet, se sareaza, se pipereaza, se pune catelul de usturoi curatat si taiat felii si se ruleaza. Se leaga cu o ata mai groasa sau cine are poate sa il puna direct in plasa speciala penrtu fripturi. Eu, pentru aceasta reteta l-am cumparat deja facut.

Ceapa curatata si spalata se taie marunt si impreuna cu morcovul curatat si taiat rondele se inabusa putin in ulei. Se adauga 1 pahar de vin alb si cotletul de porc. Se acopera si se lasa la foc mic invartind din cand in cand carnea.

Cand se intoarce carnea pe toate partile se inteapa cu o scobitoare sau cu furculita sa iasa zeama.

Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 1 ora dupa care se pun cartofii curatati si taiati in patru. Se mai fierbe cam 20 minute pana sunt cartofii gata.

Cand e totul fiert se scoate carnea pe un blat de lemn,se lasa sa se racoresca putin dupa care se scoate ata cu care a fost legat sau plasa si se taie felii.

Se serveste carnea alaturi de cartofi si cu o lingura din sucul rezultat la coacerea cotletului.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise