Aschii de migdala in ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de bucati): 100 g ciocolata amaruie,
  • 1 varf de cutit piper de Cayenne,
  • 1 lingura cu varf zahar,
  • 120 g aschii (stifturi) de migdala.

Mod de preparare

Se rupe ciocolata bucatele, se topeste pe baia de apa si se incorporeaza piperul.

Se caramelizeaza zaharul intr-o tigaie antiadeziva (de cum incepe sa se topeasca si sa-si schimbe culoarea se face focul mai mic, ca sa nu se arda).

Se adauga aschiile de migdala si se lasa putin sa se rumeneasca, dupa care se amesteca imediat cu ciocolata topita.

Cu ajutorul a doua lingurite se ia cate-o gramajoara din compozitie, se aseaza pe o coala de hartie si se lasa sa se usuce mai intai in frigider (o ora) si pe urma la temperatura camerei.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise