Bagels

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Faina
  • drojdie uscata
  • apa calda
  • zahar
  • sare

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas faina si drojdie. Se adauga apoi apa, zahar si sare. Se mixeaza de cateva ori, timp de 2 minute compozitia. Se mai adauga faina pana se transforma intr-un aluat fin si elastic, moderat de moale. Se acopera cu un prosop curat si se lasa asa timp de 10 minute. Se taie apoi in 12 parti egale; fiecare bucata se modeleaza in forma de bila. Se gauresc bilele in centru. Se aseaza pe o tava uscata, se acopera, si se lasa la crescut timp de 20 minute.

Se prajesc apoi, timp de 4 minute la distanta de cativa cm de foc, invartindu-le o singura data. Se incalzeste niste apa cu zahar; se pun apoi la fiert reducandu-se intensitatea focului, cate 3 - 4 deodata, timp de 3 minute, inavrtindu-le o singura data. Apoi se usuca. Se pun intr- tava unsa si se coc la 375° timp de 25 - 30 min.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise