Batoane de cereale cu fructe

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g fulgi de ovaz
  • 6 linguri zahar brun
  • 100g lapte condensat
  • 4 linguri miere
  • 100 g unt
  • 100 smochine
  • 100 g curmale

Mod de preparare

Se scot samburii de la fructe si se toaca marunt fructele. Intr-o craticioara, pe foc mic, se topesc pana la omogenizare: mierea, zaharul si untul, pt. 15 min. Se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam laptele condensat (sau ciocolata alba).

Amestecam totul bine. Turnam peste fulgii de ovaz, amestecati cu fructele. Intr-o tava, tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia, o nivelam, o dam la rece pt. cel putin o ora. Apoi portionam si servim.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise