Batoane de cereale cu fructe

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g fulgi de ovaz
  • 6 linguri zahar brun
  • 100g lapte condensat
  • 4 linguri miere
  • 100 g unt
  • 100 smochine
  • 100 g curmale

Mod de preparare

Se scot samburii de la fructe si se toaca marunt fructele. Intr-o craticioara, pe foc mic, se topesc pana la omogenizare: mierea, zaharul si untul, pt. 15 min. Se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam laptele condensat (sau ciocolata alba).

Amestecam totul bine. Turnam peste fulgii de ovaz, amestecati cu fructele. Intr-o tava, tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia, o nivelam, o dam la rece pt. cel putin o ora. Apoi portionam si servim.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise