Bavarese cu fructe de sezon

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -9 galbenusuri
  • -500ml lapte
  • -500ml frisca
  • -zahhar vanilat
  • -10g de gelatina-
  • -125g zahar
  • -un paharel mic de cognac

Mod de preparare

Puneti gelatina la inmuiat in apa rece cu o jumatate de ora prima de prepararea desertului. Laptele cu zaharul vanilat se pun la incalzit. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul pina acesta se topeste. In laptele caldut se adauga compozitia de galbenusuri amestecind bine si cu grija si se pun pe foc amestecand bine pina dau in fiert, se dau la o parte iar cind incep sa se racoreasca putin se adauga gelatina amestecind incontinuu. Se bate frisca nu foarte tare si se amesteca la compozitia racita si se ajunge paharelul de cognac. Se ia o forma de tort sau forme mai mici, se rastoarna compozitia si se pun in congelator, iar inaintea servirii cu o ora se pun in frigider. Este un dulce ft rapid, iar odata cu venirea verii inlocuieste inghetata. Eu ornamentez cu fructe de sezon: capsuni, zmeura, kiwi etc sau cu ciocolata topita sau cu culis de capsuni (se pun capsunile cu zahar si putina apa la fiert, se fierb pina se desfac, iar apoi se mixeaza).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise