Berbecut cu sos de legume

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pulpa de berbec (fara os) 4 kg;
  • Ardei kapia 1 kg;
  • Telina (radacina) 400 g;
  • Morcov 400 g;
  • Cartofi 1kg;
  • Usturoi 100 g;
  • Ceapa 400 g;
  • Vin alb demisec 300 ml;
  • Ulei de masline 100 ml;
  • Unt 50 g + 50 ml ulei de masline (pentru ”sigilare”);
  • Sare, piper, boia dulce/ iute, foi de dafin.

Mod de preparare

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul se pun la fezandat intr-un vas de ceramica acoperit. Dupa 48 de ore, se scoate pulpa din bait si se sterge cu un prosop uscat. Se sareaza si condimenteaza dupa gust.

Intr-un vas incapator, se pun la incins 50 g unt si 50 ml ulei de masline. Se rumeneste pulpa de berbec pe ambele parti, pana devine brun-roscata. Procesul de ”sigilare“ ajuta la mentinerea sucurilor in interiorul carnii, pe parcursul coacerii. Se introduce pulpa la cuptor intr-o tava in care ati adaugat si sosul obtinut in procesul de “sigilare“. Se acopera tava cu hartie de copt si apoi cu folie de aluminiu pentru mentinerea umiditatii. Se lasa sa se coaca timp de 45 de minute, la o temperatura de 150 grade.

Se adauga apoi legumele taiate in bucati mai mari si continuati coacerea inca 45 min.

Se introduc in blender toate legumele impreuna cu sosul obtinut. Se adauga boia dulce/ iute, dupa gust. Pulpa se feliaza si se aseaza peste sosul cremos.

Se serveste in farfurii fierbinti.

Pofta buna! ;)

Reteta savurata de Gustos.ro la Vila Leonida din Busteni. Multumim tare mult pentru reteta si va garantam ca este extraordinar de gustoasa.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise