Bezele cu bomboane

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 albusuri, la temperatura camerei
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Boboane verzi si rosii, zdrobite

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 130⁰C.Se tapeaza 2 tavi cu foaie de copt.Se aseaza albusurile intr-un vas mare, curat si se bat cu mixerul la viteza mica.Cand capata consistent spumei, se mareste viteza mixerului la mediu si se bat pana ce se obtine o compozitie batoasa, cara ramane pe paletele mixerului.Albusurile nu se bat excesiv, pentru ca vor face cocoloase sau vor deveni prea pufoase.

Se adauga zaharul, cate o lingura pe rand, in timp ce compozitia se bate la viteza mare, pane ce se obtine o textura de bezea, lucioasa si consistenta – operatiunea poate dura pana la 10 minute.In acest moment, zaharul ar trebui sa fie dizolvat complet. Se adauga si eneta de vanilie si se amesteca.

Se aseaza compozitia intr-un cornet pentru prajituri si se spriteaza bezele de aprox. 3-4 cm.Se aseaza bezelele la cuptor, se da caldura mai incet la 120⁰C si se lasa 40 minute.Se scot si repede, se pun in varful fiecareia bezle niste bomboane zdrobite.Se dau bezlele la copt inca 20 minute.Se inchide focul si se lasa la racorit in cuptor.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise