Bezele cu ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 225 g zahar tos
  • sare
  • pt crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 300g ciocolata
  • 2 linguri cu coniac
  • bucatele de fructe confiate pt decor

Mod de preparare

Bate albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul si bate pana cand se intareste bezeaua.

Pune cu lingura gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie. Apasa cu degetul in mijloc si coace la cuptor la foc mediu cu usa cuptorului intredeschisa.

Intr-un castron pune ciocolata si toarna frisca fierbinte, bate cu telul pana cand compozitia e omogena. adauga coniacul. Cand se raceste pune pe bezele si decoreaza. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise