Biftec Gemisto

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. 10 biftec,
  • Carne vita fara os cal-I- (pulpa,spata)1,250kg
  • Ceapa 0,200kg
  • Marar 1 legatura
  • Patrunjel 1 legatura
  • Ardei gras 0,100kg
  • Cimbru,oregano,sare,piper,
  • Boia de ardei 1 vf. de cutit
  • Rosii 0,200kg
  • Cascaval 0,300kg
  • Lamai 2 buc.
  • Usturoi 4 catei
  • Ulei de masline 0,150 L

Mod de preparare

Pregatire:

Carnea de vita se spala si se toaca la mana cu ajutorul unui satar.

Din usturoi si putina supa se face un mujdei.

Verdeata se toaca,

O jumatate de lamaie se stoarce,restul se feliaza

Ardeiul gras si ceapa se toaca foarte fin

Cascavalul se taie in zece bucati egale

Rosiile se spala si se taie in zecebucati egale.

Preparare:

Carnea de vita se sareaza,se amesteca cu cimbrul,mujdeiul,piperul si boiaua de ardei.Se adauga mararul.

Aceasta compozitie se framanta si se bate bine.Se pune la rece 20 de minute si se repeta operatia.Bateti bine compozitia de blatul mesei.

Impartiti compozitia in zece si in mijlocul fiecareia,introduceti cate o bucatica de cascaval si o bucatica de rosie.Ungeti putin mainile cu ulei si modelati 10 biftecuri rotunde pe care le puneti pe gratarul fierbinte.

Din sucul de lamaie,uleiul de masline si verdeata ramasa faceti un sos grecesc,batand cu un tel pana se face o emulsie.Dupa ce s-au prajit biftecurile,le scoateti pe farfurie sau platou si le decorati cu felii de lamaie,turnati sos grecesc peste ele si presarati oregano.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise