Biscuiti cu nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 320 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 140 g zahar pudra
  • 60 g zahar brun
  • 1 praf sare
  • esenta vanilie
  • 2 oua
  • 140 g nuca

Mod de preparare

Ingredientele sunt pentru aproximativ 50 de bucati.

Se freaca bine untul cu cele doua tipuri de zahar, dupa care se incorporeaza oul si esenta de vanilie. In loc de esenta de vanilie, eu am pus o lingurita de zahar vanilat facut in casa (amestec zahar pudra cu cateva pastai goale de vanilie si il pastrez inchis ermetic intr-un borcan). Se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Dupa ce se omogenizeaza compozitia se adauga si nuca tocata grosier.

Cu o lingurita se iau bucati din aluat si se pun direct in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele.

Biscuitii se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade C pentru 12-15 minute, se mai lasa sa stea vreo 10 minute in tava si dupa ce se scot din cuptor, ca sa se desprinda usor, dupa care se racesc pe un gratar. Se servesc ca atare sau pudrati cu zahar vanilat.

Se pot pastra mai multe zile intr-o cutie metalica, dar nu stim exact cate, ca la noi n-au rezistat prea multe :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise