BISCUITI CU SUSAN

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 355 g zahar
  • 230 g seminte de susan
  • 175 g faina
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 125 ml suc de lamaie
  • 125 g unt topit
  • Crema de branza cu ghimbir:
  • branza dulce
  • 4 ling zahar
  • 1 ling ghimbir
  • 2 ling frisca
  • vanilie

Mod de preparare

Se amesteca zaharul, susanul si faina. Ghimbirul se rade, se adauga sucul de lamaie si la final untul topit si se omogenizeaza bine.

Alunatul arata ca cel de clatite.

Se tine la frigider 1-2 ore pana se incheaga

Cuptorul se incinge bine

Cu o spatula se ia un pic de aluat si se intinde in tava tapetata cu foaie de copt in cercuri de 6 cm subtiri de 2 milimetri, ele se vor dubla la copt ca diametru.

Se coc 4 minute, Cand sunt gata se scot din cuptor, se desprind cu grija de hartie si cat sunt fierbinti, se pun pe un facalet pentru a lua forma de chips sau se pot rula si forma mici cornete.

Se pot servi cu crema de branza cu ghimbir

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise