Boema(de post)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 75 ml ulei 200 g zahar 250 ml apa minerala 2 lg cacao 2 lg gem prune 100 g nuci macinate O lg rasa de bicarbonat 2 cani faina
  • Crema
  • 200g ciocolata de post 200 ml frisca vegetala esenta de rom
  • Glazura
  • 2 plicuri de glazura de ciocolata(Dr.Oetker) Sirop 250g zahar 400ml apa 3lg cacao 50g margarina esenta de rom
  • Décor
  • 300ml frisca ciocolata

Mod de preparare

Mod de preparareBlat Se face din ingredientele de mai sus o compozitie care se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.Compozitia acestui blat este la fel ca la negreasa. Crema Peste ciocolata topita(sa nu fie fierbinte)se adauga frisca batuta.Se amesteca si se da la frigider pentru doua ore.Dupa ce sa racit bine se spumeaza cu mixerul si se adauga esenta de rom. Glazura Se face conform instructiunilor de pe plic Siropul Toate ingredientele se fierb circa 20 min .Se raceste. Décor Frisca se spumeaza Asamblare Blatul se taie in bucati patrate,se insiropeaza apoi se glaseaza fiecare in parte cu glazura.Se da la rece pentru 30 min pana se intareste glazura. Dupa ce s-a intarit glazura,trasam pe fiecare bucata un cerc generos de crema iar deasupra cu ajutorul unui pos cu sprit se decoreaza cu frisca. Optional se rade sau se face gratar de ciocolata

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise