Bolonez cu ciuperci si mamaliguta

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr 6 persoane
  • ptr mamaliguta
  • 4pahare de apa
  • 11/2 lingurita de sare
  • 11/2 pahar faina de porumb cernuta
  • ptr bolonez
  • 450 gr de carne de vita macinata
  • 440 gr de rosii din conserva taiate
  • 2linguri de ulei
  • 2 cepi mari taiate cubulete
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 4 linguri de bulion
  • sare,piper
  • busuioc uscat,coriandu uscat, maioran uscat

Mod de preparare

Intii punem apa cu sarea la fiert ptr mamaliguta . Cind fierbe apa turnam faina in ploaie si amestecam incontinuu pina se stringe mamaliguta dar n-o facem prea tare.

Incalzim cuptorul la 180 de grade si ungem o forma de pyrex cu putin ulei - oforma nu prea mare ca mamaliguta turnata in el sanu fie intr-un strat subtire.Turnam mamaliguta in ea si nivelam sa fie peste tot egala si da-m la cuptor ptr 20 de minute.

Bolonez-Intr-o tigaie adinca punem 2 linguri de ulei sa se incalzeasca si adaugam ceapa la prajit si usturoiul zdrobit prajim putin ca ceapa sa fie sticloasa ,adaugam carnea si prajim desfacem carnea sa fie ca faramituri si prajim putin pina isi schimba culoarea.Adaugam ciupercutile taiate,rosiile din conserva taiate cubulete si bulionul.Amestecam totul sa fie omogen adaugam mirodeniile din fiecare cit un sfert de lingurita.Facem focul mai mic si lasam sa fiarba pina scade zeama aproape complet-15 minute. Da-m la gust cu sare si piper si putin zahar daca este nevoie.

Se serveste calda alaturi de mamaliga coapta si taiata bucatele.Este gustoasa se face rapid si este mai deosebita fata de bolonez cu spagheti. Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise