Se pun tărâţele şi mălaiul la înmuiat într-o putinică mică, într-un borcan mare de sticlă, sau într-un vas de lut şi se umple apoi vasul mai mult de jumătate cu apă fiartă. Se mestecă bine, se acoperă, se lasă 5-6 ore, apoi se adaugă huştele sau maiaua. Maiaua se pregăteşte din timp din drojdie, făină şi puţină apă călduţă, toate amestecate şi lăsate la loc cald să dospească. Maiaua se adaugă în vas când compoziţia este puţin călduţă ca să nu se opărească drojdia. Se amestecă totul şi se acoperă. Se adaugă pâinea neagră prăjită, crenguţa de vişin, mărarul uscat şi se ţine la loc cald. După 24 ore, când borşul s-a limpezit, se poate folosi pentru acrit borşuri.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise