Bors cu carne de miel

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • capul și mușchii din spate ai mielului (mai bine spus șira spinării) cca. 700 g.,
  • mate de miel,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 2-3 bucăți,
  • telină 50 g,
  • păstârnac 25 g,
  • pătrunjel rădăcină 50 g,
  • gulie cca. 25 g,
  • ceapă verde 1 legătură,
  • usturoi verde 1 legătură,
  • leuștean 1/2 legătură,
  • tarhon 2-3 fire,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • borș de putină 1000 ml,
  • gălbenuș de ou 4-5 bucăți,
  • smântână 300-400 ml.

Mod de preparare

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie.

Între timp, mațele de miel se curăță bine, adică se umplu cu apă rece, apoi se scurg, operația repetându-se de cca. 3 ori. La final se freacă bine cu mălai și sare. Se strecoară, se trec sub jet de apă rece, se bobinează pe oscioarele mielului, iar restul se taie mărunt și se adaugă la ciorbă, lăsându-se la fiert în apă clocotită cu puțină sare, lăsându-se la fiert cca. 15 minute.

Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată. Verdețurile se curăță, se spală apoi se toacă mărunt. Toate acestea se călesc scurt în puțin ulei de floarea soarelui și apă, apoi se adaugă la ciorba de mai sus. Se asezonează de sare, piper și se lasă la fiert cca. 25 de minute. Se adaugă borșul și se mai lasă la fiert cca. 10 minute, la foc mediu. Se drege cu gălbenuș de ou bătut cu smântână doar înainte de a fi servită, spre a se evita îmbrânzirea ciorbei. Se servește fierbinte cu leuștean tocat mărunt, ardei iute, oțet sau zeamă de lâmăie, după gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise